DOLAR 32,4592 -0.11%
EURO 34,7627 -0.64%
ALTIN 2.435,880,00
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2062557-2,02%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kılıçdaroğlu Salı Toplantıları için geliyor

Kılıçdaroğlu Salı Toplantıları için geliyor

ABONE OL
5 Ağustos 2022 11:11
Kılıçdaroğlu Salı Toplantıları için geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM’nin tatile girmesinin ardından her hafta salı günü bir ilde toplantı düzenleme kararı alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Salı Toplantıları’nın ikincisini 100’den fazla milletvekilinin katılımıyla Edirne’de gerçekleştirilecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 9 Ağustos’ta Edirne’ye yapacağı ziyaret öncesinde CHP’li vekillerden oluşan heyet parti binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Pm Üyesi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve Merkez İlçe Başkanı Olcay Bakkalcı katıldı.

CHP KURMAYLARI BURADA OLACAK”

Toplantıda konuşan CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı Meclisin tatil olmasına rağmen CHP grubunun tatil yapmadığını belirterek, “ Son yapılan toplantıda da bu ortaya çıktı zaten. Bir öncesini Erzurum’da yaptığımız grup toplantısının ikincisini salı günü Edirne’de yapacak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün kurmayları burada olacak. Bütün milletvekilleri burada olacak. Bizim için de çok onurlu bir gün olacak” dedi.

“MECLİS GURUBU ÇALIŞMALARINA ARA VERMEDEN DEVAM ETTİRECEK”

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Edirne programına ilişkin bilgi veren CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, “Sizlerin de takip ettiği üzere Genel Başkanımızın açıklamasıyla Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu bu iki aylık yaz tatilinde de çalışmalarını ara vermeden aynı tempoyla hatta tempoyu arttırarak devam ettirecek. Toplantının ikincisini Edirne’de yapacağız. Önümüzdeki hafta salı grup toplantımızı halk arasında salı toplantıları olarak bilinen grup toplantısını Edirne’de yapacağız. Edirne’de halkımızı davet edeceğiz o salona. STK başkanlarını, oda başkanlarını, muhtarlarını ayırt etmeden muhtarlarımızın tamamını bu toplantıya davet edeceğiz. Ve grup toplantımızı bitireceğiz. Ama öncesinde bir gün önce Genel Başkanımız Balkan Türkleri Dernek başkanlarıyla bir toplantısı olacak. Ardından geniş katılımlı gene aynı camiaya bir yemek yiyecekler. Ertesi gün 1 buçuktaki grup toplantımızdan sonra bir grup milletvekilinin Edirne’de çarşı ziyareti, esnaf ziyareti, halk ziyareti olacak. Aynı günde saat 17 sularında gene genel başkanımız Saraçlar Caddesi’nde olacak. Orada esnaf ziyaretinde bulunacaklar. Ve bu toplantıyla Edirne programımızı da bitirmiş olacağız” dedi.

“EDİRNE ÜZERİNE TİTREDİĞİMİZ BİR İL”

CHP İzmir Milletvekili PM Üyesi Ednan Arslan da Edirne’de olmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, “Edirne kadim bir kent.  Tarihiyle, kültürüyle, önemli bir başkent, önemli bir geçiş noktası. Ve ülkemizin özellikle Trakya’nın da göz bebeği hem üretimiyle hem tarımı hem hayvancılığıyla çok dikkat ettiğimiz ve parti olarak da her zaman üzerine istediğimiz bir il. Çok başarılı bir belediye başkanımız var. Başarılı milletvekillerimiz var. Çok gençlik kollarından bugüne kadar uzun yıllar görev yapan başarılı bir il başkanımız var. Uyumlu bir belediye meclis grubumuz var. Uyumlu  ilçe başkanlarımız, kadın kolları, gençlik kollarımız var. Edirne’de çok güçlüyüz.  Cumhuriyet kentidir. Edirne Atatürk’ü ve Cumhuriyeti sonuna kadar koruyan, kollayıp, sahiplenen bir kent. Genel başkanımız da çok özel bir önem veriyor ve bu grup toplantılarımızın ikincisini de yapıyor olmaktan da son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Biz o gün Sayın Balıkesir milletvekilimizin dediği gibi tam kadro Edirne’de olacağız. Ve o büyük buluşmada Edirne’de ve Trakyalı hemşehrilerimizle buluşacağız. Maalesef ülkenin sorunları çok yoğun. Ve biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak anayasada belirtilen süreler içerisinde 1 Temmuz, 1 Ekim arasındaki tatili doğru değerlendirilmesi, sahada olunması gerektiği, çalışılması gerektiği vatandaşların sorunlarını daha görünür kılınması gerektiğini düşündüğümüz için bu grup toplantılarının seri halinde tekrar edilmesinin uygun olacağına parti yönettiğimiz karar verdi. Ve o niyetle de buradayız. Biliyorsunuz olağanüstü bir meclis toplantı gündemimiz oldu. Ama maalesef oraya gelmeyen çoğunluğu Meclis’i işletmekle görev çalıştırmakla görevde olan Bugüne kadar sağlık çalışanların yaşamış olduğu mağduriyeti, şiddeti görmezden gelen uygulamada sıkıntı yaşadığımız ve derhal çözüm bulmamız gereken çok önemli bir konuda bir olağanüstü meclis çağrısı yapmamıza rağmen maalesef AK Parti ve Milliyetçi Hareket Parti parmak çoğunluğuyla bu önemli kanayan yaraya beşler vurma girişimimizi engellemiştir. Ama bu böyle olacak değildir. İlk seçimde bu iş değişecektir. Edirneli vatandaşlarımızı, Trakyalı kardeşlerimizin dikkatine sunmak istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkedeki sorunları, sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Çözüm önerilerini çok iyi biliyoruz. Çarenin Millet İttifakı olduğunu çok iyi biliyoruz. Ve Türkiye Cumhuriyeti’nin on üçüncü Cumhurbaşkanlığında o altını masadan çıkacak aday olduğunu biliyoruz. Halkımız sabretsin. Az kaldı. Geliyor gelmekte olan” dedi.

“KÖPRÜDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞ”

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, “Hep siyasette klasik siyasetçiler şöyle der. Köprüden önceki son çıkıştayız. Bu yıllardan beri kullanılan bir aklınıza ne gelirse o olur. Ama gerçekten geldiğimiz nokta köprüden önceki son çıkış. Baktığımızda ülke gerçekten büyük. Artık cep dedik, cepken dedik ve aynı zamanda da mutfakta tencere kaynamıyordu diye işte o zaman bir şeyler yapmanın zamanı gelmiştir” dedi.

“HALK GERÇEK ENFLASYONLA KARŞI KARŞIYA”

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da mevcut yirmi yıllık iktidarın artık çökmüş olduğunu savunarak, “Yani dün enflasyon rakamları açıklandı. Gördünüz. TÜİK verileri yüzde 79. İstanbul Ticaret Odası yüzde 99. Enak yüzde 176. Halk zaten her gün yaşıyor. Bakkala gidiyor, pazara gidiyor, manava gidiyor. Çarşıyı, pazarı dolaşıyor. Gerçek enflasyonla halk karşı karşıya. Aldığı ekmekten, içtiği suya, satın aldığı peynirden, domatese, yumurtaya ödediği kiraya, ödediği elektrik parasına yaşıyor. Yani rakamları makyajlamakla kurumlara baskı yapmakla insanları şaşırtmakla, televizyon Televizyonlara, medyaya, haber özgürlüğünü kısıtlamakla bu işler olmuyor. Birçok AKP’nin kale olarak gördüğü, hatta en son Erzurum hep birlikte dolaştık. Yani kale male yok arkadaşlar. Hiçbir yer kalmamış. Çünkü halk konuşuyor. Ben yoksullaşıyorum diyor” dedi

“EDİRNE’DE BUGÜNE KADAR HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN BÖYLE BÜYÜK ORGANİZASYONU OLMADI”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Edirne’nin tarihi bir toplantıya tanıklık edeceğini belirterek, “Edirne’de bugüne kadar hiçbir siyasi partinin bu kadar büyük bir organizasyonu olmadı. Genel Başkanımızın programları nedeniyle ertelemiş olduğumuz Edirne’nin ilk kültür merkezinin de resmi açılışının yapılacak olması bizim için de anlamlı. Salı günü de hem MYK toplantısı hem grup toplantısı hem de Atatürk Kültür Merkezimiz ve belediye Konservatuarı’nın da açılışı yapılacak. Ardından da esnaf ziyaretiyle program son bulacak. Tabii ki mutluyuz. Edirne’nin bu denli ağırlıklı, içerikli bir toplantıya ev sahipliği yapıyor olması bizim uzun süredir resmi açılışına Genel Başkanımızın programları nedeniyle ertelemiş olduğumuz Edirne’nin ilk kültür merkezinin de resmi açılışının yapılacak olması bizim için de anlamlı” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.