DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2055488-0,92%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kılıcı çekti

Kılıcı çekti

ABONE OL
13 Ekim 2023 13:37
Kılıcı çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’nin ‘asabi’ milletvekili Ediz Ün sosyal medya hesabından Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ı ‘kast’ ederek yaptığı paylaşım siyaset gündemini karıştırdı. Ün’ün paylaşımının altına 150’nin üzerinde yorum yapıldı. Marko Paşa adlı kullanıcının sahte hesap üzerinden kendisine yanıt verdiğini düşünen Milletvekili Ediz Ün, eleştirilerinin dozunu arttırarak, “Marko Paşa seninde mi annen baban belli değil kardeşim. Olmadı mı size isim koyan bir aileniz. İyilik yaparken kötülük yapıyorsunuz sizi besleyen Manukyana” diye cevap verdi. Ün’ün İstanbul Genelevlerinin sahibi patroniçe Matild Manukyan’ı mı kast ettiği anlaşılamadı.

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Ediz Ün adaylık sürecinde kendisini desteklemeyen ve sıralamaya girmemesi izin mücadele eden partisine mensup Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ın yeniden aday gösterilmemesi için siyasi kulisler yürütüyor. Ün’ün sosyal medya hesabı üzerinden “Sevgili Uzunköprülü hemşehrilerim. Sizi bu beladan kurtarmak için Ankara’dayım… Sizlere Söz, Martın Sonu Bahar… “ şeklinde paylaşım yaptı. Ün’ün ‘Uzunköprü’nün başındaki bela’ olarak kimi kast ettiği net olarak anlaşılamadı. Ancak takipçileri mevcut Belediye Başkanı Özlem Becan’ı işaret ettiğini düşünerek paylaşımın altını 150’nün üzerinde yorum yaptı.

DOZU ARTTIRDI

Paylaşımının altına kendisine yönelik eleştiriler gelmesi üzerine Milletvekili Ediz Ün bu kez, “Anası babası belli olmayan biri. Ne çok Trol ü varmış bunların. Bizleri doğru söylemekten fake hesaplarla vazgeçiremezsiniz sevgili Trol” diye tepki gösterdi.

Marko Paşa adlı bir kullanıcının Ün’ü yönelik, “Sen şey değil misin bu sokaklardan topladıkları” şeklindeki yoruma, “Marko Paşa seninde mi annen baban belli değil kardeşim. Olmadı mı size isim koyan bir aileniz. İyilik yaparken kötülük yapıyorsunuz sizi besleyen Manukyana” diye cevap verdi.  Marko Paşa adlı kullanıcı Vekil Ün’ün kendisine yönelik cevabına, “Ediz Ün kişi kendinden bilirmiş işi seni kim besliyor bilmem rızkı veren Allah’tır kimse kimseyi beslemez. bu CHP’lilere hayret ediyorum nasıl bir vekil tayin etmişler kendilerine. Ağzından bal damlıyor maşallah” yorumuyla yanıt verdi. Ün’ün İstanbul’un vergi rekortmeni genelev patroniçesi Matild Manukyan’a kime benzettiği ise anlaşılamadı.

AĞZINI İYİCE BOZDU

Paylaşımın altına, Topal Osman adlı bir kullanıcı, “Sen bir köşede otur ve havcunu kemir davşanım” şeklinde değerlendirme yapınca Ün bu kez, “Sende mi Manukyan ın müridisin. Yok mu evladım sizin ananız babanız. Bir isim koyamadılar mı sanada” diye sert çıkıştı.

Hüseyin Özdemir adlı kullanıcı, ‘Özlem Becan için yandaşlık yapmıyorum’ notu düştükten sonra Milletvekili Ediz Ün’e, “Şimdi kalkmış diyorsunuz ki sizi bu beladan kurtarmak için Ankara’dayım kendinize ne kadar yakıştırıyorsunuz bu söylemi. Gelelim sizin vekilliğinize biz size böyle paylaşımlar yapmanız için oy vermedik 4 yıl sonra size bu paylaşımı hatırlatacağım size, Bugüne kadar Uzunköprü’de hangi esnafa gidip (yandaşlarınız hariç) bir hâl hatır sordunuz? Samimi söylüyorum insanlar çok zor durumda siz önce milletin isteklerini yerine getirin sonra kalkın buradan yani sosyal medyadan insanlara seslenin lütfen kendinize yakışanı yapın” değerlendirmesi yaptı. Ün ise geleceği yönünde söz veren paylaşımla kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

Ümit Şentürk adlı kullanıcı ise tartışmaya ilişkin, “Sayın Uzunköprü belediye başkanın kongrede yaptığı konuşmada gereksiz ve de yersiz söylemi ile başladı.” yorumuyla fitilin ilk ateşlendiği yeri hatırlattı.  Avni Özhan ise, “Bravo size vekilimiz” diyerek destek verdi.

Yasın Akkur Bozkurt adlı takipçisinin “Arkanda pkk fetoda var mı” yorumuna Vekil Ün, “FETÒ yalanını büyüten senin resisin canım kardeşim” diye yanıtladı. Osman Polat topa girerek, “Ediz Ün efendi artık örgütünüzün içinizde bir karar verin işinize gelince Fetö yalan diyiyorsunuz işinize gelmedimi fetö yü tanıyorsunuz hatta helalleşe biliyorsunuz dahi çelişkiler tezatlar içerisinde siyaset yapılmaz eğer yapan olursa da bir daha, iktidar olamaz halkımızı fazla küçümsemeyin bu halk Ariftir faziletlidir kimin gerçek kimin yalan kimin doğru kimin yanlış olduğunun bilincindedir. “ eleştirisi getirdi.

İslam Darı’nın, “Siz daha genelde olsun veya yerelde olsun kendi içinizde anlasamiyorken ülke yönetmeye nasıl aday oldunuz demek ki birlik mesajları bi yalan bi tiyatro idi sayın vekil” şeklindeki yoruma ise Milletvekili Ediz Ün, “AKP nin yönettiği ülkeyi de görüyoruz genç kardeşim. Halkımızı sefalete sürüklediniz. Ne hukuk bıraktınız ne ekonomi. Gençler bu ülkeden gitmek istiyor sizin sayenizde. Siz Suriyeli gençlerle beraber yaşarsınız ama biz yaşayamayız” tespiti yaptı.

ÇAMUR ATMAKLA OLMAZ

Tartışmaya katılan Veysel Doğaç Güvem, “Sayın vekilim Uzunköprü’yü belediye başkanından kurtarmayın biz size oy atarken belediye başkanınla alakalı atmadık siz bizi temsil edip mecliste Uzunköprü için Edirne için haksızlıklar için Edirne ve ilçelerine getireceğiniz güzellikler için sizi seçtik Özlem Becan benim babamın kızı değil umurumda değil savunmuyorum. Bu paylaşımınız etik değil vatandaşı dolaşın halini hatırını sorun gidin garibanlara yardım edin siyaseti böyle yapın aynı parti içinde bir birinize çamur atmakla olmaz bu işler sayın vekilim” sözlerine Ün, “Bahsettiğin işleri de yapıyorum güzel kardeşim. Kim yapıyorsa yapsın tüm haksızlıkların ve haramilerin karşısında olacağım hiç şüphen olmasın. Selamlar” diye yanıtladı.

İbrahim Can Gülaey’in “Bir CHP’li olarak Uzunköprü’nün başına gelmiş geçmiş en büyük bela Özlem Becan’dır. Bütün bilboardlarda onu görmekten sıkıldık artık. İcraat yoksa haydi başka kapıya! CHP’den başka aday çıkartılmasını istiyoruz sayın vekilim.” Yorumuna Veysel Doğaç Güvem, “Bak güzel kardeşim bende ne kadar bi solcu olsam da asla karalama yapmadım ne kadar bir süredir beni tanıyorsun ve bize neler yapıldığını çok iyi biliyorsun biz asla böyle bi paylaşım yapmadık sen daha torbada yılanı görmeden Uzunköprü de ikamet etmeden bu hale girdin ne yaptı sana böyle bu Özlem onu merak ettim simdi biliyorsun seni severim” dedi.

KARŞINDAKİ HANIMEFENDİ

CHP’den Havsa İl Genel Meclis üyeliği yapan Vezattin Bozkurt sosyal medyada devam eden tartışmaya, “Sevgili Ediz kardeşim konuşurken biraz tutkun karsindaki belediye başkanı hanımefendi senin vekil olduğun onurlu bir partinin ve uzunköprülü vatandaşların değerli oylarıyla seçilmiş bir başkan onu sen değil oy veren kesim istemeyebilir siz ankarada tüm edirne için mücadele edin önceki seçimde seni nasıl saf dışı ettiler siz onun hesabını sorun sevgili vekil kardeşim size bu hareketler yakışmıyor veya ben yakıştıramıyorum işinizi yapın lütfen” diyerek katılınca, Nihat Önder kendisine, “Aklı sıra Recep Gürkan’a vefa borcunu ödeyecek. Vekil kişilerle (hele kendi partisinin Belediye Başkanı ile) uğraşmaz, seçildiği şehre hizmet eder. Demek ki vekil olgunluğuna ulaşamamış. “ diye cevap verdi.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.