DOLAR 32,3179 -0.14%
EURO 34,8882 0.16%
ALTIN 2.391,02-0,23
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 19988664,46%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kına, “Gerçekleri ortaya koyuyoruz”

Kına, “Gerçekleri ortaya koyuyoruz”

ABONE OL
12 Ekim 2019 11:09
Kına, “Gerçekleri ortaya koyuyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Doğan Kına, Barış Pınarı Harekâtı ile sosyal medyada Türkiye’ye karşı algı yaratanlara karşı AK Parti Gençlik Kolları olarak sosyal medyada kendilerinin de hem Türkçe hem Yabancı dille doğru bilgileri dünyaya duyurmak için çabaladıklarını belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Barış Pınarı Harekâtı ile sosyal medyada Türkiye’ye karşı algı yaratanlara karşı, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Doğan Kına, parti binasında bir açıklamada bulundu.

Kına, AK Parti Gençlik Kolları olarak sosyal medyada kendilerinin de hem Türkçe hem yabancı dille doğru bilgileri dünyaya duyurmak için çabaladıklarını belirtti.

“TÜRKİYE VE DÜNYA GÜNDEMİNDE GERÇEĞİ ORTAYA KOYUYORUZ”

AK Parti Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Kına, “Barış Pınarı Harekatı’nın hem Türkiye’mize hem de o bölgedeki mazlumlara hayırlı olmasını diliyoruz. Biz gençlik kolları olarak bunun sebebini anlatmanın peşindeyiz. Özellikle sosyal medya aleminde dünya üzerinde terör örgütleri harekâta başladığımız günden beri çok büyük gündem oluşturmanın peşindeler farklı algılar yapıyorlar. Biz de Türkiye gündeminde ve Dünya gündeminde gerek yabancı dil gerek Türkçe olarak çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Çünkü adamların yaptığı çalışmalara baktığımızda eski resimlerden alıntı yapıp bebek katili Türkiye diye fotoğrafları paylaşıyorlar. Türk askeri sivilleri vuruyor diye algı yaratmaya çalışıyorlar” dedi.

“GENÇLERE ÇAĞRIM HAKLILIĞIMIZA SOSYAL MEDYADAN DESTEK VERSİNLER”

Sosyal medya da Türkiye’ye karşı yapılan algıyı gençlerin desteği ile engelleyeceklerini belirten Başkan Doğan Kına, “Şu anda ordumuz tüm görevleri yapıyor. 344 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisini aldık. Gün geçtikçe de bu sayı artacaktır. Dünya gündeminde özellikle gençlere çağrıda bulunuyorum. Haklılığımızı ispat için mücadele vereceğiz. Bunun en etkili yolu da sosyal medyada Twitter’dır. Sosyal medyadan yabancı dil ve Türkçe üzerinden gündem çalışması yapıp destek olmalıyız ki bütün dünya bunu görsün. Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Gençlik Kolları genel merkezimizle birlikte hareket edip bu çalışmaları yapıyoruz ve etkili olduğunu da görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama yabancı ajanslardan nakledilirken büyük etkisi olduğunu gördük. Onlar Türkiye sivilleri öldürüyor diye gündem çalışması yaparken biz de sınırımızın güvenliğini koruyoruz diye bir çalışma yapıyoruz. Aslında haklı olan biziz ama bu adamların bize karşı yönde yaptığı çalışmayı engelleyeceğiz. Tüm gençlere çağrım bu konu üzerindeki haklılığımızı sosyal medya üzerinden duyurarak destek versinler” dedi.

“TWİTTER’DA OLUŞTURULAN ASIL BEBEK KATİLLERİNİN ALIGISINI YOK ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Gençlik kolları olarak 81 ilde sabah namazı organizasyonları ve dualarla Mehmetçiğe destek olduklarını vurgulayana Başkan Doğan Kına, “Türk askeri oradaki sivilleri vurmaz, orada sivillere ferahlık getirir ve refah seviyesini arttırır. Daha önce Zeytin Dalı Harekâtı ve Fırat Kalkanı ile gördük. Güneyimizde daha önce Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, İdlib ve Elbab’da, Antep, Kilis Hatay’ın alt tarafında bu bölgeleri temizledik. O bölgelere geri gönderilen mülteciler var. Türk askerinin ve Milli Suriye ordusunun güveni altındalar. Buralar temizlendi. Şu anda Barış Pınarı Harekâtı ile Urfa ve Mardin’in alt tarafında bulunana Mümbiç, Kobani’de çatışmalar devam ediyor. Mardin’de şehitlerimiz oldu. Asıl bebek katilleri kendileri ama farklı algı yapmaya çalışıyorlar. Biz Gençlik kolları olarak 81 İlde Fetih sureleri okuyoruz. 81 ilde sabah namazı organizasyonları ile Mehmetçiğimize dua ediyoruz. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Yabancı dilde attığımız twittler ile onların yapmaya çalıştığı algıyı yok etmeye çalışıyoruz. Dertleri Türkiye sivilleri öldürüyor diye dünya gündemi yaratmaktır. Bu operasyonun sebebini tüm gençlerimizin anlaması lazım. Bu harekâtı sınırımızı korumak adına yapıyoruz. Bunların yaptığı şey terör devleti kurmanın ilk adımlarıdır. Türk askeri Allah’ın izniyle kökünden bu sorunu çözüp 30 kilometre güneydoğumuzdan içeri doğru atacaktır” dedi.

“GENÇLİK KOLLARI OLARAK CANIMIZI ORTAYA KOYMAYA HAZIRIZ”

Suriye’de Türk Askeri’nin her daim yardımına koşmak için hazır beklediklerini belirten Başkan Doğan Kına, “Edirne gençlik kolları olarak destek olmaya her zaman için hazır durumdayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok güzel bir sözü var. Türk ordusu Türk milletine sahip bir ordudur. Biz zaten millet olarak bir orduyuz. Dolayısıyla öyle bir konuda gözümüzü dahi kırpmadan canımızı ortaya koymaya hazır olduğumuzu herkesin bilmesini isteriz. Bunu daha önceki süreçlerde de göstermiştik. Hep dediğimiz bir söz var. Kanla sulanmamış topraklarımız vatan değildir. Bu toprakları bin yıllardır kanlarımızla sulamışız. O yüzden vatan toprağı diyoruz. Eğer bizim kanımız gerekecekse biz de kanımızı seve seve vermeye hazırız” dedi.

“İŞTE BU FOTOĞRAF NET İSPATTIR”

Barış Harekâtı ile Twitter’da gündem oluşturdukları hastagte paylaşılan bu fotoğrafın bebek katillerinin kim olduğunun açık olduğunu dile getiren Başkan Kına, “Oluşturduğumuz gündemlerle alakalı olarak fotoğrafta da görüldüğü üzere tüm gerçeğin özetidir. Türkmen Köyü’nü esir aldıkları konuşuluyor. Bu köydeki sivilleri esir aldıklarını duyduk. Sivilleri Türk askerine karşı kullandıkları konuşuluyor. İşte bu fotoğraf onların sivilleri bize karşı tuttuğu bizim de sivilleri arkamıza alıp onların karşısına cesurca çıktığımızın kesin ve net ispatıdır” dedi.

Hülya Karakuş

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.