DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2057810-0,95%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kiracılar dikkat! Aidat borcu tahliye sebebi olabilir!

Kiracılar dikkat! Aidat borcu tahliye sebebi olabilir!

ABONE OL
13 Ekim 2023 10:04
Kiracılar dikkat! Aidat borcu tahliye sebebi olabilir!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, kiracıların apartman aidatlarını ödememesi durumunda tahliye edilebileceğini söyledi. Kira sözleşmelerinde kiracıların aidat ödemesi gerektiğine dair bir madde bulunduğunu belirten Çeker, aidat borcunu ödemeyen kiracılara yönetim tarafından ihtarname gönderildiğini, ihtarnamelere rağmen ödeme yapılmaması durumunda mal sahibinin kiracıya dava açarak tahliyesini sağlayabileceğini belirtti. Başkan Çeker, kiracıların aidat borçlarını zamanında ödememeleri durumunda tahliye kararı çıkması halinde daha büyük masraflarla karşı karşıya kalacakları konusunda uyardı.

“KİRACI İHTARNAMELERE RAĞMEN AİDATLARI ÖDEMEZSE MAL SAHİBİNE KOZ VERİR”

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker “Edirne’de kiracılara bir uyarı yapmak istiyorum. Biz kontratlarımızı yaparken aidat demesi konusunda kiracılara belirtiyoruz, kontratlarda da zaten bunlar yazar. Yani kiracı, doğalgazını, elektriğini, apartman giderlerini, suyunu ödemekle yükümlüdür. Aidat borcunu ödemeyen kiracılara yönetim tarafından ihtarname gönderilir. İhtarnamede borcun ödenmesi için belirli bir süre verilir. Aidat ödemediğin zaman, mal sahibinin eline bir koz geçmiş oluyor. Nedir bu koz geçmesi? İşte tahliye sebebi oluyor” diye konuştu.

“AİDAT ÖDENMEZSE BELGELERİYLE GİDİLEN MAHKEMEDEN TAHLİYE KARARI ÇIKAR”

Aidat ödenmemesi halinde mahkemenin sözleşme fesih kararı verebileceğini dile getiren Çeker, “Aidat borcunu ödemeyen kiracılar, mal sahibi tarafından kira sözleşmesinin feshedilmesi talebiyle mahkemeye başvurabilir. Mahkeme, kiracının aidat borcunu ödemediğine kanaat getirirse, kira sözleşmesinin feshedilmesine karar verebilir. Kira sözleşmesinin feshedilmesi halinde, kiracı kiralanan evi boşaltmak zorundadır. Kiracı, kiralanan evi boşaltmadığı takdirde, mal sahibi tarafından tahliye davası açılabilir” dedi.

“AİDAT İLE TAHLİYE KARARI ÇIKARILAN KİRACI DAHA BÜYÜK MASRAFLARLA KARŞI KARŞIYA KALIR”

Kiracıları daha fazla masrafla karışılacakları yönünde uyaran Çeker, “Kiracılar aidat borcunu ödememesi halinde tahliye edilir. Bu durumda kiracılar, kira bedeli ve tahliye masrafları gibi yüklü miktarda ödeme yapmak zorunda kalabilirler. Ayrıca, yeni bir ev bulmak için zaman ve para harcamak zorunda kalabilirler. Kiracılara söyleyeceğim şu, böyle olaylarla karşılaşmamak için mümkün olduğu kadar apartman giderlerini, kiracının içerideki giderlerini, neler varsa bunların hepsini ödemeleri gerekiyor” diye ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.