DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2046093-2,61%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırcaali Belediyesi’nden Trakya Üniversitesi’ne ziyaret

Kırcaali Belediyesi’nden Trakya Üniversitesi’ne ziyaret

ABONE OL
18 Mart 2022 13:31
Kırcaali Belediyesi’nden Trakya Üniversitesi’ne ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Bulgaristan Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis ve beraberindeki heyet, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Bulgaristan Türkleri Gecesi”ne katılmak için Edirne’ye gelen Bulgaristan’ın Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile bir araya geldi. Hasan Azis’i ve beraberindeki heyeti, Rektörlük Yönetim Kurulu Odası’nda ağırlayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek kurumlar arasında kurulan dostluk ve samimiyet köprülerinin geleceğe taşınmasına büyük önem verdiklerini belirtti.
Kırcaali’nin, Bulgaristan’da Türk nüfusun en yoğun yaşadığı yer olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, aynı kök ve geleneklerden beslendiklerini belirterek, “Trakya Üniversitesi olarak Bulgaristan’ın ve Balkanlar’ın dört bir yanına yerleşmiş soydaşlarımıza hizmet etme gayesi içerisindeyiz. Bu gönül birlikteliği, böylesi organizasyonların en önemli göstergeleridir. Aramızdaki ilişkileri ve bağı, yeni iş birlikleriyle daha da güçlendireceğimize inanıyorum. Bu vesileyle etkinliğimize destek olan ve bugün bizleri yalnız bırakmayan kıymetli Belediye Başkanımız Hasan Azis ve beraberindeki heyete çok teşekkür ediyoruz.” dedi.Ziyaret esnasında Trakya Üniversitesinin Balkanlar vizyonu, misyonu ve sağlık hizmeti alanındaki yenilikçi uygulamalarını içeren bir sunum da gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, eğitim, sağlık, teknoloji, AR-GE olanakları ile Teknopark faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Ziyarette ayrıca, bölge halkının Trakya Üniversitesi Hastanesi’nin sunduğu sağlık hizmetlerinden daha verimli bir şekilde yararlanabilmesini sağlamak amacıyla görüş alışverişinde bulunuldu.
Trakya Üniversitesinin desteğini her zaman yanında hissettiklerini belirten ve bunun kendilerine güç verdiğini ifade eden Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis de Bulgaristan’da yaşayan soydaşları bir araya getiren anlamlı etkinlik ve bölge halkına verdikleri desteklerden ötürü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür etti.
Trakya Üniversitesi ile Kırcaali Belediyesi arasındaki iş birliklerinin de konuşulduğu ziyaret, karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.