Kırklareli’nde geçici iş göremezlik ödeneklerinin mahsuplaşma protokolü imzalandı.
SGK İl Müdürü Tahsin Halcı’nın makamında gerçekleştirilen törende, Kırklareli Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Alper Çam ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Tuğrul Yavuz tarafından protokol imzalandı.
Protokol ile işverenleri tarafından sigortalıların istirahatli oldukları dönemde kurum adına sigortalılara ödenecek iş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık hallerinde ödenen geçici iş göremezlik ödemelerinin. işverenin sigortalıları için SGK’ya ödeyeceği prim ve prime ilişkin her türlü borçlarına mahsup edilmesine imkan sağlanacak.
Hacı, törende yaptığı konuşmada, protokolün kurumlara ve çalışanlara hayırlı olmasını diledi.
İş yükünün azaltılması, sigortalıların zaman israfının önlenmesi ve işverenin iş gücü maliyetlerinin düşürülmesi gibi olumlu sonuçları olduğunu ifade eden Hacı, protokol ile bürokrasinin azaltılacağına inandıklarını belirtti.
(AA)
GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
02 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).