DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2051207-1,88%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırkpınar’a seyirci izni

Kırkpınar’a seyirci izni

ABONE OL
13 Kasım 2021 22:57
Kırkpınar’a seyirci izni
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu yıl 660’ıncısı gerçekleştirilecek olan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine seyirci izni çıktığın belirterek, Kırkpınar Er Meydanı kapasitesinin 3’te 1’i oranında seyircili olarak yapılmasına izin verildiği söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, düzenlediği basın toplantısında Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı görüşmeler sonucunda bu yıl 660’ıncısı gerçekleştirilecek olan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine seyirci izni çıktığın söyledi.

“4 BİN 300 CİVARINDA SEYİRCİ ALACAĞIZ”

Gürkan, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı görüşmeler gerekse bizim taleplerimiz sonucunda kapasitemizin 3’te 1’i oranında seyircili yapılmasına izin verildi. Tarihi Kırkpınar Er Meydanı’nın 13 bin koltuk kapasitesi var. Bunun 3’te 1’i olan yaklaşık 4 bin 300 civarında seyirci alacağız. Hangi şartlarda ve hangi koşullarda alacağımız İçişleri Bakanlığının 27 Haziran’da çıkarmış olduğu kademeli normalleşme 3’üncü etap genelgenin 3’üncü maddesinde yer alan temizlik, maske ve mesafe kuralına uyarak ve girişte ateş ölçerek 660’ıncı Kırkpınar’a kapasitemizin 3’te 1’i olan 4 bin 300 civarında seyircimizi alacağız” dedi.

“3 BİN PEHLİVAN BEKLİYORUZ”

Bu yıl Kırkpınar’a 3 bin civarında pehlivan beklediklerini belirten Gürkan, “Aşı imkanlarının çoğalması, pandemi seyrinin düşmesi, 1 Temmuz itibariyle normalleşmeye geçmemiz ile beraber Kırkpınar Güreşleri’nin yapılması ile ilgili de bakanlıklardan onaylar alındı. Bu yıl Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 660’ıncısını 9-10-11 Temmuz 2021 tarihinde Kırkpınar’ın ebedi yeri olan Sarayiçi Er Meydanı’nda gerçekleştireceğiz. Gerçekleştireceğiz yapacağız gerçekleştireceğiz yapacağız Tabii yağlı güreş seyircinde büyük bir özlem var, pehlivanlarda büyük bir özlem var. Bu yıl bu sezonda Türkiye’de yaklaşık 120 civarında yağlı güreş yapılırken, halihazırda 2021 yılında şu ana kadar iki güreş yapıldı, bir Antalya Kumluca, iki Bursa Çalı Nilüfer Belediyesi gerçekleştirdi. Ben ikisinde de katıldım. Şimdi de güreş federasyonumuzun desteğiyle, katkılarıyla, yağlı güreş düzenleyen kentler Birliği katkılarıyla ve Edirne Belediyesi’nin organizasyonunda inşallah 660.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’mizi gerçekleştireceğiz. En son 2019 yılında gerçekleştirdiğimiz 658.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 2 Bin 500’e yakın pehlivan katılmıştı 14 çeşitli boyda. Bu rakamın 3 bine çıkacağını düşünüyoruz. Tabii ki yağlı güreş yapan her pehlivanın hayali Tarihi Kırkpınar çayırında güreş tutmaktır, çıkıp güreşmektir. Baktığımızda bu Kırkpınar’ımızda 3 bin civarda pehlivan bekliyoruz, 110 tane hakemimiz görevli olacak, 8 cazgırımız görevli olacak şekilde tabi diğer görevlileri saymıyorum” dedi.

“GİRİŞLER KANUNİ KÖPRÜSÜNDEN”

Bu yıl Covid-19 tedbirleri nedeniyle festival kısmını iptal ettiklerini belirten Gürkan, “Biletler elektronik ortamda kısıtlı olarak satışa çıkacak. Oradan katılmak isteyen vatandaşlar biletlerini alarak, Kırkpınar’a katılım gösterebilecekler. Kırkpınar Er Meydanı’nın  bulunduğu Sarayiçi’ne iki girişi vardı. Biri Fatih biri Kanuni Köprüsü. Fatih Köprüsü yeni saray kazıları nedeniyle kapalı. Hem pehlivanlarımızı hem seyircilerimizi Kanuni Köprüsü’nden Covid-19 rehberi kapsamında ateşini ölçerek, biletini kontrol ederek içeri alacağız. İnşallah sağlıklı şekilde Kırkpınar’ı gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.