DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2052996-1,71%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kız okulları açıklamasına TİP’ten tepki

Kız okulları açıklamasına TİP’ten tepki

ABONE OL
14 Temmuz 2023 10:57
Kız okulları açıklamasına TİP’ten tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in kız çocukları için kız okulları açılmasına tepki gösteren TİP Edirne İl Başkanı Zelal Özcan “Kız çocuğunu okula göndermeyen aileler için Eğitim Bakanı’nın yapılabileceği tek şey güvenlik güçlerini haberdar etmek ve bu çocukları devlet güvencesi altına almaktır. Bu saray bakanının sarf ettiği çağ dışı ve akıl almaz fikirleri ülkemizin emekçileri adına reddediyoruz”şeklinde ifade etti
“ÇAĞ DIŞI FİKİRLERİ REDDEDİYORUZ”
TİP Edirne İl Başkanı Zelal Özcan “Türkiye İşçi Partisi Saray’ın Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı canlı yayında sarf ettiği açıklamalarla bizi yeni bir rezillik ile baş başa bıraktı. İddiasına göre ana hedef kız çocuklarının okullaşmasını arttırmakmış.
Okula kızlarını göndermeyen ailelerin ilk bahanesi okulda erkeklerin olmasıymış ve bu hedef için gerekirse kız okulları açılabilirmiş. Kız çocuğunu okula göndermeyen aileler için Eğitim Bakanı’nın yapılabileceği tek şey güvenlik güçlerini haberdar etmek ve bu çocukları devlet güvencesi altına almaktır.
Bu saray bakanının sarf ettiği çağ dışı ve akıl almaz fikirleri ülkemizin emekçileri adına reddediyoruz. Yoksul kız çocukları da en az zengin çocukları kadar bilimsel, laik ve çağdaş bir eğitim görme hakkına sahiptir.

Zaten herkesin bildiğini dile getirelim, Yusuf Tekin’i önümüze eğitim bakanı diye koyan saray ve şeriatçı dostları kız çocuklarının okula gidemediği bir Türkiye’nin hayaliyle yatıp kalkıyorlar. Kız çocuklarının özgür ve bağımsız kadınlar olarak yetişmesi, geleceklerinin güvence altına alınması ve toplumsal yaşamın canlı bir parçası olmalarının ilk basamağı şüphesiz okullardır. Biz kız çocuklarının geleceğini sizin kirli ellerinize bırakmayız! Türkiye İşçi Parti’li öğrenciler laikliğin ve özgürce bir yaşamın kırmızı çizgisidir, kimse bu çizginin ötesine geçemez”diye sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.