DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20690821,46%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kongreye saatler kala adaylıktan çekildi

Kongreye saatler kala adaylıktan çekildi

ABONE OL
23 Eylül 2023 16:52
Kongreye saatler kala adaylıktan çekildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde CHP Edirne İl Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Erdal Akgün, adaylıktan çekildiğini duyurdu. Partisinin İl Başkanlığı için kendisine oy verecek 78 delegenin bazı belediye başkanlarının baskı yaptığını öne süren ve bu sayının 9’a düştüğünü belirten Erdal, Akgün, küskün olmadığını ve CHP’ye hizmet etmeye devam edeceğini belirtti.

“PARTİLİLERİMİZE DAHA FAZLA BASKI ALTINA TUTMAMAK İÇİN ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUM”

CHP İl Başkanlığı seçimlerinde adaylıktan çekildiğini söyleyen Erdal Akgün, “CHP İl Başkanlığı seçimleri için önemli bir zamandan beri yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde, şu an itibariyle liste yapma şansımız kalmadığından dolayı İl başkan adaylığından çekiliyorum. Çekilmenin yanı sıra zaten böyle bir yeterli imzayı toplayamayacağımızdan dolayı aday olma şansımız kalmamıştır. Daha çok Cumhuriyet Halk Partileri sıkmamak için, zora sokmamak için, partilerimi daha fazla baskı altında tutmamak için adaylıktan çekiliyorum. Ben taban dedim. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin öz evlatları dedim. Edirne’de Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaseten zenginleşenlere karşı, siyasetin zenginleşme yeri olmadığını Edirne seçmenine, Edirne insanına ve çok saygıdeğer Cumhuriyet Halk Partililere bunu kanıtlamak için çıkmıştım. Ama Edirne’de belediye başkanlarımızın delegeler üzerindeki baskısından dolayı başarı şansım sıfıra düşmüştür. Aday yapma şansım sıfıra düşmüştür. Yani maalesef biz ülkedeki tek adama karşıyken, Edirne’deki Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının tek adamdan yana karar kılmaları neticesinde şu anda adaylığımı sonlandırmış bulunuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’ne olan hizmetlerimiz, olan saygımız, sevgimiz devam edecektir. Asla ve asla partimize küslük olmayacaktır. Bu inşallah Edirne’deki Cumhuriyet Halk Partisi’nin il başkanlığı seçimi belediye başkanların egemenliği altındaki delegasyondan oluşan son seçimdir diye diliyorum. İnşallah son seçim olsun. Partimizin başarılı olması için, Cumhuriyet Halk Partisi tekrar yüzde 73’lere çıkması için, belediyeleri yüzde 58.8’lerde, il genel meclisleri yüzde 62’lere, Edirne merkez ilçedeki 37 köyde Cumhuriyet Halk Partisi’nin 34 tane köyde birinci parti yapmak için, 24 mahallede 24-0 bugün 17 mahallede AKP’nin, 7 mahallede Cumhuriyet Halk Partisi’nin üstünlüğünü tekrar geriye getirmek için aday olmuştum. Ama belediye başkanlarımızın yapmış oldukları tercih neticesinde adaylıktan çekiliyorum” dedi

BASKI VE TEHDİT İDDİASI

Kendisine ulaşan partililerin imzalarını geri çekerek tehdit edildiklerini öne sürdüklerini ve baskı altına alındıklarını söylemesi üzerine adaylıktan çekildiğini açıklayan Akgün, “78 imzaya ulaşmıştık. Akşam 18’e düştü, bu sabah 9’a düştü. İnanın mücadele edecek takatim kalmadı. Benim partilerim böyle istiyorsa böyle olsun. Yeni seçilecek olan arkadaşlara da başarılar diliyorum. İmzasını geri çekenler ‘oyumu size vereceğim ama ne olursunuz benim ismimi kullanmayın. Sizin listenizde imzamın görülmesini istemiyorum’ dediler. Ben de onların isteği doğrultusunda hareket etmek zorundaydım. Baskı altına alındıklarını, işle tehdit edildiklerini açıkladılar. Yani bu Enez’den Lalapaşa’ya kadar Süloğlu’ndan İpsala’ya kadar böyle oluşan bir hareket. Yapacak bir şey kalmadı. Hiçbir yerde hiç kimsenin adını kullanmadan konuşmuş olduğum kelimelerden bazı insanların rahatsız olmasının da mutluluğunu yaşıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi de siyaset yapmak zengin olmak değildir. Siyaseten zengin olmaya gelenlere karşı mücadelem sonuna kadar devam edecektir. Yine üzerine basa basa söylüyorum. Siyaset yapıp da zengin olanlar bizden değildir. Sevgili Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi siyaset zenginleşme yeri değildir. Siyaset yapıp da zengin olanlar bizden değildir. Asla ve asla Cumhuriyet Halk Partili olamazlar” diye noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.