DOLAR 32,3784 0.16%
EURO 34,9980 -0.3%
ALTIN 2.324,360,22
BIST 9.069,82-0,11%
BITCOIN 2265534-0,83%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Korona kantinleri de vurdu!

Korona kantinleri de vurdu!

ABONE OL
25 Eylül 2020 11:09
Korona kantinleri de vurdu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, koronavirüsün diğer kesimleri etkilediği gibi kantin işletmecilerini de etkilediğine dikkat çekerek, kantinlerin kapalı olması nedeniyle esnafın büyük mağduriyet yaşadığını söyledi.

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Edirne Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Harun Özen ve yönetimini ziyaret etti.

Ziyaret hakkında bilgi veren MHP İl Başkanı Tercan, koronavirüsün diğer kesimleri etkilediği gibi Edirne İşletmecileri Esnafını da çok ciddi bir şekilde etkilediğini belirterek, “Büyük sıkıntı ile karşı karşıya oldukları ve büyük mağduriyet yaşadıkları bir gerçektir” dedi.

Dernek Başkanı Harun Özen’in “Bu sektörün dertlerini, sıkıntılarını gidermek için Devletimizin duyarlı ve yardımcı olması en büyük arzuları olduğuna dair isteklerini” dile getirdiğini belirten Tercan, şöyle devam etti;

“Mağduriyetlerini anlatıp Hükümetin yardım elini uzatması en büyük arzuları olduğunu açık bir şekilde ifade etmiştir. Bizde MHP olarak, Sayın Başkanın düşüncelerine, isteklerine katılıyoruz. Bu sektörün yanında olduğumuzu ifade ettik. Bu sektöre gereken yapılmalı ve istekleri acilen yerine getirilmelidir. İlk aşamada: 25 bin kredilerin ödenmesinin ertelenmesi veya hibe edilmesi. 100 bin yeni kredi 50 bin hibe, 50 bin bir yıl ödemesiz olması. Çevre temizlik, emlak vergisi ve oda aidatlarının bu süreç de alınmaması. SSK, BAĞ-KUR borçlarının ertelenmesi. Çünkü; Korana Virüs nedeniyle, 13 Marttan beri kantinlerin kapalı olduğu da bir gerçek. Umarım; Devletimiz merhamet elini bu kesime uzatır! Sıkıntılarını, dertlerini, isteklerini yerine getirir ve rahat bir nefes aldırır” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.