DOLAR 32,5390 0.12%
EURO 34,9333 -0.13%
ALTIN 2.455,100,80
BIST 9.889,261,78%
BITCOIN 20881640,60%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kuaförlere yeni fiyat tarifesi

Kuaförlere yeni fiyat tarifesi

ABONE OL
21 Ocak 2022 11:14
Kuaförlere yeni fiyat tarifesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selçuk Gül, 3 ay önce erkek kuaförlerine, dün ise bayan kuaförlerine yeni fiyat tarifelerinin işletme sahiplerine ulaştırıldığını söyledi. Kuaför ve berber esnafının gider kalemlerinin ciddi oranda arttığını söyleyen Başkan Gül, fiyat tarifesinde yüzde 35’lik bir zam yaparak ne esnafın ne vatandaşın mağdur olmayacağı şekilde karar aldıklarını sözlerine ekledi. Fiyat tariflerine gelen zammı değerlendiren Bayan Kuaförü Birol Yanbolu’dan ise, gelirin gideri karşılamadığını, tarifelere gelen zammı esnafların müşterilerine çok fazla yansıtamadığını dile getirdi.

“YÜZDE 35 ORANINDA KUAFÖR ESNAFININ FİYAT TARİFESİNE ZAM YAPTIK”

Döviz dalgalanması sebebiyle kuaför sektörünün temel gideri olan kozmetikteki zamların artık tarifeye de zam olarak yansıması gerektiği için vatandaşında mağdur olmayacağı şekilde bir tarife çıkarttıklarını kaydeden Edirne Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selçuk Gül, “Hayat şartlarının gerektirdiği şekilde döviz bazında kozmetik ürünlerinde yüksek artışlar oldu. Buda maliyetlere yansıyor. Bundan mütevellit üyelerimizde mecbur zam talebinde bulundu. Biz de kendilerine kararınca zam verdik. Şu anda bayan kuaförlerine, geçtiğimiz dönem erkek kuaförlerine tarife çıkardık. Tarifeye yaptığımız zamlar yüzde 30-35 oranında. Hayat şartlarının gerektirdiği şekilde ortalamasını ayarlayarak, kimseyi mağdur etmeyecek şekilde hem vatandaş hem meslektaşlarımız mağdur olmasın.  Meslektaşlarımız şu an yeni tarifeden memnun ama buda yetecek mi? Giderlerde ciddi olarak artışlar var. Her hafta alınan ürünlerde fiyat değişikliği oluyor, yükselme var, düşme yok. İstikrarlı bir durum olmadığından dolayı memnuniyetsizlik var” dedi.

“TARİFEYİ MÜŞTERİLERE YANSITAMIYORUZ”

Gelirlerin giderleri karşılamadığını aktaran Bayan Kuaförü Birol Yanboludan, “Tarifeyi kimseye yansıtamıyoruz ki zaten. Piyasalar malum. Tarifede direk istediğin ücret müşteriye yansıtılamıyor. İnsanların alım gücü düştü. Bizim işimiz keyfi olan bir iş. Zaten onu direk yansıtamıyoruz. Şu an yansıtamıyoruz ama ileriki dönemde ne olur bilemeyiz. Gelir gideri karşılamıyor. Mümkünatı yok. Giderler, gelirlerin üzerinde. Biz vatandaşında durumunu anlayabiliyoruz. Piyasayı da biliyoruz. O yüzden kendimizce bir orta fiyatlarla iş yerimizi, kendimizi ayakta tutmaya çalışıyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.