DOLAR 32,4106 0.23%
EURO 35,6808 0.55%
ALTIN 2.325,120,27
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22991562,70%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kuraklık endişe veriyor

Kuraklık endişe veriyor

ABONE OL
5 Ocak 2021 11:28
Kuraklık endişe veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, kış aylarının yağışız geçmesi ve barajların boşalmasının endişe verici olduğunu belirterek, “Ocak ayına girdiğimiz bu günlerde yeterli yağışın olmaması, kar yağışının hiç görülmemesi, buğday üretimini tehdit ediyor” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, sosyal medya hesabından buğday ekili bir tarlada yaptığı videolu açıklamasında yaşanan kuraklığa dikkat çekerek, bunun buğday üretimini tehdit ettiğini söyledi.

Ocak ayına girmemize rağmen hava sıcaklığının halen 17 derece olduğunu ve yeterli yağış olmadığına dikkat çeken Milletvekili Gaytancıoğlu, “Ocak ayına girdik. Hava halen sıcak 17 derece. Yeterli yağış yok. Bu aylarda artık kar yağması lazım ama o da yok! Bunun adı resmen kuraklık. Kuraklık olduğu zaman buğdaylarda yeterli yağış olmadığı için beslenemiyor. Ne yapmak lazım? Kuraklığa bir çare yok ama… var olan suyu etkili kullanmak lazım. Barajları doldurmamız lazım. Akarsuların dolması lazım. Akarsularında barajları doldurması lazım. Bu yöndeki çalışmalara ağırlık ve hız vermek gerekiyor. Ekili alanlarına gözü gibi bakan çiftçiye de destek lazım” dedi.

Hükümete de ithalat eleştirisinde bulunan Milletvekili Gaytancıoğlu, “Her şeyi ithalatla çözmek son derece yanlış. Son yıllarda hep sıfır gümrük vergisi ile buğday ithalatına hükümet yöneldi. Bu son derece yanlış. Başka ülkelere 2 bin 200 lira verdiler, kendi çiftçimize bin 600 lira verdiler. Çiftçimiz tohumla, gübreyle, ilaçla, mazotla yani bunların pahalılığı ile uğraşırken düşük fiyatlarla şimdi de kuraklıkla karşı karşıya. O çiftçi bizi besleyecek, biz de çiftçiyi destekleyelim. Başka ülkelerin çiftçilerini artık desteklemeyelim. Sıfır gümrük vergili ithalata son verelim. Şimdiden hükümeti uyarıyorum. Önümüzdeki dönem çiftçimize daha fazla destek verelim, artık ithalat yapmayalım. Çünkü ithalatın faturası milyarlarca dolar oluyor. Dolarda şu an Türkiye ekonomisine çok lazım” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.