DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2055358-0,96%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kurumlar el birliğiyle at arabalarına yönelik denetim yaptı

Kurumlar el birliğiyle at arabalarına yönelik denetim yaptı

ABONE OL
2 Kasım 2023 14:06
Kurumlar el birliğiyle at arabalarına yönelik denetim yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü, Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri at arabalarına yönelik denetimde bulundu.
Denetimler kapsamında; at arabası sahiplerine şehir içerisine girmesinin meclis kararıyla yasaklandığı hatırlatılırken, yol üzerine park etmiş triportörler de kaldırıldı.
Denetimler hakkında bilgi veren Keşan Belediyesi Zabıta Müdürü Bülent Günsal, at arabacılarını şehir içerisine girmemeleri konusunda uyardıklarını belirterek, “Meclis kararıyla 31 Aralık 2020 tarihinden itibaren at arabalarının ilçe merkezinde ve mücavir alanlarda her türlü amaç için kullanılması yasaklandı. At arabalarının şehir merkezine girişi yasak olmasına rağmen yasağa uymayıp taşımacılık yapan veya ilçe merkezimize giren at arabacılarını İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ekiplerimizle iş birliğinde gerçekleştirdiğimiz denetimlerde uyardık. İkaz ve uyarılarımıza rağmen şehir merkezine veya mücavir alanlara giren at arabacılarına yönelik uygulamaları devam ettireceğiz.
Bu kapsamda denetimlerimiz belirli aralıklara sürecek. At arabalarının kullanılması sağlığı ve çevreyi de tehdit ediyor. Aynı zaman trafik açısından da sorunları beraberinde getiriyor. Ahırların insanların yaşam alanı ile iç içe olması, hayvan dışkılarının yaşam alanlarına atılması, çevre bakımından uygun olmadığı gibi sağlık açısından da tehdit oluşturmakta. Bu pislikler çeşitli yollarla vatandaşımızın sağlığına tehdit oluşturuyor. Bu tip olumsuzlukların önüne geçmek adına gereken tedbirleri almaya devam edeceğiz.
Öte yandan denetimler kapsamında şikayet konusu olan ve Belediyemiz yanında bulunan atları bölgeden kaldırarak, dezenfeksiyon çalışmalarını gerçekleştirdik.
‘At Arabaları Triportöre Dönüşüyor’ projemizin sürdürülebilirliğini sağlamak açısından çalışmalarımıza kararlıkla devam edeceğiz.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.