DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 21550330,61%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Madde bağımlılığına karşı gece gündüz çalışacağız”

“Madde bağımlılığına karşı gece gündüz çalışacağız”

Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu (UMFED) Edirne İl Temsilciliğine atanan Ahmet Arda, “Çocuklarımızı madde bağımlılığına kaptırmamak için gece gündüz çalışmalarımıza hız vereceğiz. Biz yola çıktığımızda en azından bir kişiyi kurtarmayı hedefleyerek yola çıktık. Bir kişiyi kurtarmak insanlığı kurtarmak demektir” dedi.

ABONE OL
17 Ocak 2024 15:53
“Madde bağımlılığına karşı gece gündüz çalışacağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu (UMFED) Edirne İl Temsilciliğine atanan Ahmet Arda, “Çocuklarımızı madde bağımlılığına kaptırmamak için gece gündüz çalışmalarımıza hız vereceğiz. Biz yola çıktığımızda en azından bir kişiyi kurtarmayı hedefleyerek yola çıktık. Bir kişiyi kurtarmak insanlığı kurtarmak demektir” dedi.

UMFED Edirne İl Temsilcisi Ahmet Arda ve yönetimi basın açıklaması düzenledi. Bağımlılıkla mücadelenin toplumsal bir sorumluluk olduğunu dile getiren Başkan Ahmet Arda, aileler, dostlar, komşular bir araya gelerek destek ağları oluşturmalı, bağımlılıkla mücadele eden bireylere yardım eli uzatılması gerektiğini söyledi.

Aileleri bilinçlendirerek, farkındalık yaratarak, eğitim öğreterek mücadele vereceklerini vurgulayan Arda, “Çocuklarımızı madde bağımlılığına kaptırmamak için gece gündüz çalışmalarımıza hız vereceğiz. Biz yola çıktığımızda en azından bir kişiyi kurtarmayı hedefleyerek yola çıktık. Bir kişiyi kurtarmak insanlığı kurtarmak demektir” dedi.

” EN GÜÇLÜ SİLAHIMIZ BİLİNÇLENME VE EĞİTİMDİR”

UMFED Edirne İl Başkanı Ahmet Arda, “Genel Merkezi Afyon Karahisar’da olan ve Genel Başkanlığını Yusuf Budak’ın yaptığı, Uyuşturucu İle Mücadele Federasyonu (UMFED) Edirne İl Temsilcisi olarak 2 Ocak 2024 tarihinde atandım. Bu süreçte yönetim kurulunu oluşturma çalışmalarımızı yaparken de dernekler masasına müracaatımızı yaparak resmen faaliyetlere başladık. Bağımlılıkla mücadele toplumsal bir sorumluluktur. Mücadelemizde en güçlü silahımız bilinçlenme ve eğitimdir. Toplum olarak uyuşturucunun gerçek yüzüyle yüzleşmeli, gençlerimize, ailelere ve eğitim kurumlarına bu konuda destek olmalıyız. Ön yargılardan arınarak bağımlılığın arkasında ki gerçekleri anlatmak sorunun çözümüne giden yolda bir adım atmaktır. Bağımlılıkla mücadele tek başına yapılacak bir şey değildir. Aileler, dostlar, komşular bir araya gelerek destek ağları oluşturmalı, bağımlılıkla mücadele eden bireylere yardım eli uzatılmalıdır. Empati ve anlayış bu zorlu süreçte önemli bir etkendir, unutulmamalı ki eğer komşunun çocuğu uyuşturucuya bulaştıysa senin çocuğunun garantisi yoktur onun için hep birlikte mücadele etmeye mecburuz. Bu doğrultuda federasyon faaliyetlerimizi daha sağlıktı ve etkin bir şekilde yürütebilmemiz için Valilik, Belediye, Emniyet Müdürlüğü siz Basın Kuruluşları ve STK’ların da görüş ve tavsiyelerine ihtiyacımız olacaktır” diye konuştu.

Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu (UMFED) Edirne İl Temsilcisi Ahmet Arda

“ÇOCUKLARIMIZI MADDE BAĞIMLILIĞINA KAPTIRMAMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ HIZ KESMEDEN ÇALIŞACAĞIZ”

En azından bir kişiyi kurtarmayı hedeflediklerini dile getiren Ahmet Arda, “Tüm dünyanın her yerinde kanayan yarası haline gelen madde bağımlılığı konusunda biz UMFED ailesi olarak çıktığımızın bu yolun çok zor ve çetin olduğunun farkında ve bilincindeyiz. Çocuklarımızı madde bağımlılığına kaptırmamak için gece gündüz çalışmalarımıza hız vereceğiz. Biz yola çıktığımızda en azından bir kişiyi kurtarmayı hedefleyerek yola çıktık. Bir kişiyi kurtarmak insanlığı kurtarmak demektir. Amacımız halka hizmet hakka hizmettir” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZ YENİ NESİLE SAĞLIKLI VE TEMİZ BİR GELECEK İÇİN”

Lokomotif görevi üstlenecek aileleri bilinçlendirme, farkındalık yaratmak, eğitim öğreterek mücadele vereceklerini kaydeden Arda, “Vizyonumuz madde bağımlılığının azaltılması ve madde bağımlılığı ile mücadele edilmesi için sosyal çalışmalar yapmaktır. Farkındalık yaparak eğiterek, öğreterek aileleri bilinçlendirerek halkın içinde lokomotif görevi üstlenmektir. Özellikle son 10 yıl içerisinde gelişen teknoloji ile bu maddelerin gerek internet aracılığıyla ile gerek sosyal medyayla ulaşımı kolaylaşmakla kalmamış kullanım yaşını da düşürmüştür. Yeni nesile temiz ve sağlıklı bir gelecek sunabilmek için UMFED ailesinin var gücü ile çalışması ve teşkilatlanarak toplumumuzun her bireyine ulaşarak bağımlılık döngüsünü bitirmektir. İnşallah bir dahaki toplantımızı kendi binamızda ve yaptığımız çalışmalardan çokça örnekler göstererek sizlere tekrar birlikte oluruz” diye konuştu.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.