DOLAR 32,5204 0.08%
EURO 35,0057 -0.11%
ALTIN 2.436,570,03
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2089682-0,55%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mutlu Ettiler

ABONE OL
18 Nisan 2021 15:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rize’nin Fındıklı ilçesinde doğduktan sonra, ilk, orta lise eğitiminin ardından İstanbul Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Birçok ilçede kaymakamlık ve sonrasında, Siirt ve Diyarbakır’ın ardından İstanbul Valisi oldu.

Hüseyin Avni Mutlu,

İstanbul Gezi olayları sırasında yaşanan vandallık sırasıda, “Gençler, Gezi Parkı’nda kuş sesleri, ıhlamur kokusu ve arı vızıltısıyla huzurlu bir sabah varmış doğru mu? Aranızda olmak isterdim” diye sosyal medya hesaplarında paylaşımlar yaptı.

Hükümete yönelik hukuk darbe girişimi 17-25 Aralık sürecinde İstanbul Valisiydi,

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra hakkında, Fetullahçı Terör Örgütü’nün , ‘Mülkiye’ yapılanmasına yönelik soruşturma açıldı ve tutuklandı.

Yargılama sonrasında, “Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dâhil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Hüseyin Avni Mutlu hakkındaki hapis cezasını onadı.

Mutlu, sessiz sedasız 7 Kasım günü Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelerek cezasının infazı için teslim oldu.

FETÖ hükümlüsü Hüseyin Avni Mutlu Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza ve İnfaz Kurumu’na konuldu.

İnfaz yasası gereği tutuklu kaldığı sürede dikkate alınarak önceki gece saat 22.00 sıralarında, Edirne Tarım Açık Ceza ve İnfaz Kurumu’na nakledildi.

İnsanın inanası gelmiyor, yani vali muamelesi gördü demek abartı olur belki ama, FETÖ hükümlüsü Mutlu, Tarım Açık Ceza ve İnfaz Kurumuna gelişinde sanırım yaşlılığı nedeniyle eşyalarını görevlilerin taşıdığı iddiaları var.

İnsanlık icabıdır sanırım,

Edirne Tarım Açık Ceza ve İnfaz Kurumu yetkililerinin ‘insani’ yardımlarının eşya taşımasıyla da kalmadığı şeklinde bilgiler anlatılıyor.

Yok efendim, başmemurluk karşısına özel oda tahsis edilmiş,

Neredeyse ayağına kahvaltı bile götürülecek,

Bu iddialar doğru olsa bile, hain örgütten hükümlüye karşı gösterilen bu ‘iyi niyet’ ve ‘insani’ yardımdır diye düşündüm.

Edirne Tarım Açık Ceza ve İnfaz Kurumu’ndan ‘şartlı’ tahliye için kurul kararının da sanırım normal diğer hükümlüler için uygulanan normal prosedür gibi olmuştur.

Sanmıyorum ama, bu iddialar doğru ise diğer hükümlüler arasında bir FETÖ mensubuna böyle bir uygulama yapılması ciddi keyif kaçırmıştır.

Ha,

Tüm hükümlülere aynı ‘hassasiyet’ gösteriliyorsa o zaman söylenecek söz yok.

Eğer öyle değilse,

FETÖ mensubu, Mutlu’nun ‘mutlu’ olması için gösterilen bu hassasiyet niye ki,

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.