DOLAR 32,3306 0.24%
EURO 35,1029 -0.08%
ALTIN 2.295,090,79
BIST 9.045,562,71%
BITCOIN 22767490,66%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Maket polis araçları kazaları önlüyor mu?”

“Maket polis araçları kazaları önlüyor mu?”

ABONE OL
13 Kasım 2021 22:12
“Maket polis araçları kazaları önlüyor mu?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından karayollarına konulan maket polis araçlarının, kazaları önleyip önlemediğini sorarak, “İçişleri Bakanına soru önergesi vermeme rağmen karayollarının kenarlarındaki maket araçların kime, kaç paraya yaptırıldığı cevaplanmadı” dedi.

Sürücülerin trafik kuralı ihlalleri yapmasının önüne geçmek amacıyla karayollarına konulan maket trafik polis araçlarıyla ilgili CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, İçişleri Bakanlığı’na, maket polis araçlarının, kazaları önleyip önlemediğini sordu.

Sosyal medya üzerinden maket polis aracının yanında bir konuşma yapan Gaytancıoğlu, bu uygulamayla ilgili İçişleri Bakanlığı’na defalarca soru sorduğunu söyleyerek bu maket polis araçlarının çoğunun akşamları lambalarının çalışmadığını söyledi.

İçişleri Bakanlığının mafya hesaplaşmasıyla uğraşacağına, vatandaşların yararına olan işlerle uğraşması gerektiğinin altını çizen Gaytancıoğlu, “Maket polis araçları. Defalarca sordum. Bu maket polis araçları kazaları önlüyor mu? Bu maket polis araçları kime yaptırıldı? Kaç paraya yaptırıldı? Çoğunun lambaları gece çalışmıyor. Yani kimse uzaktan görmüyor. Bu paralar nereye harcandı diye İçişleri Bakanlığı’na defalarca sordum. İçişleri Bakanlığı bugünlerde mafya hesaplaşmasıyla uğraşacağına bu işlerle uğraşsın. Halka hesap verelim. Bu kadar zor mu bunların fiyatlarını söylemek, nereye yapıldığını, kime yapıldığını, kaç paraya yapıldığını. Hatta şunu da sordum. Bu araçlar kazaları önlüyor mu? dedim. Bir caydırıcı özelliği var mı? dedim. Bunu sadece ben merak etmiyorum. Bu yoldan, böyle yollardan geçen sürücülerde, vatandaşımızda merak ediyor. Acaba paralar boşa mı gidiyor? Bir faydası oluyor mu? Yoksa hiçbir faydası yok mu? Tekrar soruyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.