DOLAR 32,3686 0.15%
EURO 34,9801 -0.3%
ALTIN 2.324,300,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22779251,15%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Maratonda dev Türk bayrağı açılacak

Maratonda dev Türk bayrağı açılacak

ABONE OL
26 Mayıs 2023 09:35
Maratonda dev Türk bayrağı açılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetin yüzüncü yılına özel bir kolu olması için çalıştıklarını söyleyen Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ, 8’inci Uluslararası Edirne Maratonu kapsamında 455 metrekarelik Türk Bayrağı açılacağını söyledi.

Parkurda tekrar ölçüm yapıldığını ancak güzergahta herhangi bir değişiklik olmadığı kaydeden Akdağ ve ölçüm ekibinden Rıdvan Doğan atletlerin daha iyi tempoda koşabilmesi için parkur ölçümünün yapıldığını ifade ettiler.

“YÜZÜNCÜ YIL İÇİN 455 METREKARELİK TÜRK BAYRAĞI”

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ, “8’inci Uluslararası Edirne Maratonu kapsamında bugün bu açıklamayı gerçekleştiriyoruz. 4 Haziran 2023 tarihinde koşulacak olan bir etkinlik. Bu yıl biliyorsunuz farkındalığımız Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı coşkusu ve bu farkındalıkla organizasyon gerçekleşecek. Tişörtlerimiz, madalyalarımız, bütün temalarımız bu doğrultuda hazırlandı. Edirne olarak hazırız.  Son kayıt için de son iki gün. Yine her zamanki gibi planladığımız gibi bin civarında atletle organizasyonu ülkemize ve milletimize yakışır bir şekilde gerçekleştireceğiz. Bu yıl yine coşkulu sporcular, hem Cumhuriyetin yüzüncü yılı farkındalığı var. Hem de materyalleri sosyal medyada paylaştıkça sporculardan da o anlamda çok olumlu dönüşler alıyoruz. Ayrıca bu yıl diğer yıllardan farklı olarak Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı olduğu için etkinlik alanımızda iki gün boyunca Türkiye’nin en büyük Türk bayrağını açıyoruz. Yani 455 metrekarelik bir Türk bayrağı dikey olarak vinçler vasıtasıyla etkinlik alanında açılmış olacak. Yüzüncü Yıl coşkusuna ayrı bir hava katacağını düşünüyoruz bunun. Doğal olarak bütün sporcuları da Edirne’nin tarihi dokusunda koşmaya ve bizimle birlikte olmaya bu coşkuyu yaşamaya bekliyoruz. Para ödülleri sitede zaten paylaşıldı. Bin civarında atlet koşuyor. Her yılki gibi zaten kriterler uluslararası kriterler. Yine 150’ye yakın yabancı atletin katıldığı bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. TRT Spor tarafından naklen yayınlanacak yine. Doğal olarak her geçen gün gelişen amacına hizmet eden bir organizasyon olma yolunda ilerliyoruz.

“PARKUR SERTİFİKASI YARIŞMAYA KADAR GÖNDERİLİR”

Uluslararası parkur ölçümcüsü Rıdvan Doğan, “Ufak tefek değişiklikler oldu ama parkur daha güzel bir hale geldi.  Atletlerin tempo yapmaları açısından parkur ölçümü için buradaydık. Parkur ölçümünü bitirdik. Son rötuşları yapıyoruz. Hazırlayacağımız sertifika için kitapçılıkla ilgili de bitirince hemen Fransa’ya göndereceğiz. Çünkü Türkiye’nin parkur ölçümüne cevap verecek olan, sertifika verecek olan başkan şu anda yeni değişti. Sırbistan’ı bir bayan oldu. Biz bunu göndereceğiz. Oradan sertifikayı bekleyeceğiz. Büyük bir ihtimalle yarışmaya kadar sertifika gönderilir. Biz çünkü raporda acil diyeceğiz. Zaten görecekler yarışmanın tarihini. Dolayısıyla da sertifika gelmese bile neticede ölçülmüş bir parkur. Dolayısıyla da atletler açısından derecelerin yapılması noktasında herhangi bir sıkıntı olmayacak” dedi.

Sözlerine güzergah değişikliği olmadığını, Pazarkule sebebiyle metre oynamasıyla tescilleme zorunluluğu olduğunu söyleyen Akdağ, “Parkurumuzda herhangi bir değişiklik yok. Güzergahlarımız aynı. Aynı parkurda koşuyoruz. Sadece Pazarkule’deki yolun güzergahı değiştiği için aynı yol aslında orada metrelerle bir oynama var. Doğal olarak Uluslararası kriterlere göre yeniden ölçüp tescilleme ihtiyacı doğduğu için bu ölçümü de bu yıl o yüzden gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.