DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2076784-1,31%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Maratonda “Edirne kırmızısı, Anka kuşu ve ters lale”

Maratonda “Edirne kırmızısı, Anka kuşu ve ters lale”

ABONE OL
18 Mayıs 2023 10:54
Maratonda “Edirne kırmızısı, Anka kuşu ve ters lale”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

4 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleşecek 8’nci Uluslararası Edirne Maratonu sebebiyle Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ, maratonda Cumhuriyetin 100’ncü yılı ve depremlere atıfta bulunmak için Edirne kırmızısı, Anka kuşu ve ters lale sembolleri ile hazırlanan tişörtlerle koşulacağını belirtti.

“ZORU BAŞARIRIZ, İMKANSIZ SADECE ZAMAN ALIR”

BUDDER Başkanı Akdağ, “8. Uluslararası Edirne Maratonu 4 Haziran 2023 tarihinde Cumhuriyetimizin 100. yılı farkındalığıyla koşulacak. Şu anda bütün hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Sporcular çok coşkulu ve bu organizasyonu cumhuriyetimizin yüzüncü yıl coşkusuna şehrimize, ülkemize yakışır bir şekilde gerçekleştireceğiz. Herkes bunu bilsin. Şu süreçte şöyle bir mottomuz var. Gerçekten bu dönemde birtakım zorluklarla yapıyoruz bunu. Zoru başarırız, imkansız sadece biraz zamanımızı alacak. Bunu da başaracağız. Biz bir sivil toplum örgütü olarak, bir amatör spor kulübü olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Önümüzdeki yıllar içinde ilham kaynağı olacağını düşünüyorum” dedi.

“YÜZÜNCÜ YILA ÖZEL AYRICA ÇOCUK KOŞUSU”

Bin kişi civarında bir sporcuyla atletle gerçekleştireceğiz organizasyonu. TRT Spor tarafından yine naklen yayınlanacak. Organizasyon farklı temalar ve farkındalıklarla koşan gruplar olacak. Ayrıca biliyorsunuz Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle iş birliğimiz kapsamında bir etkin alanında çocuk koşusu da gerçekleşiyor. Yüzüncü yılımıza ithafen de yine yaklaşık 300-400 civarında çocuklarla da çocuk koşusunu gerçekleştireceğiz. Bu şekilde coşkulu ve renkli bir organizasyon olacak” dedi.

“EDİRNE KIRMIZISI, ANKA KUŞU VE TERS LALE”

Özel tasarlanan tişörtlerle koşulacağını dile getiren Akdağ “Bildiğiniz üzere bu yıl cumhuriyetin yüzüncü yılı. Tişörtlerimizde, çantalarımızda hem Edirne kırmızısı hem zümrüdü Anka kuşunu kullanıyoruz. Biliyorsunuz efsanevi kuş. Küllerinden yeniden doğan. Ayrıca tişörtün ön yüzünde Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yılı farkındalığını vurgulayan bir şey hem de ters lale figürünü kullanıyoruz. Bu ters lale figürü bu yıl yaşadığımız deprem felaketine atıfta bulunmak adına aslında tabii Selimiye’de de var bu hüznü simgeleyen bir çiçek motifi. Asıl simgesi şu, Anadolu’nun yaşamış olduğu büyük felaketleri efsaneleriyle anlatan bir çiçek. Selimiye’de olmasının ayrı bir anlamı var. Buradan da yaşadığımız deprem felaketine atıfta bulunuyoruz. Ve dediğim gibi Cumhuriyetin 100. yıl coşkusuyla organizasyonu gerçekleştireceğiz” diye noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.