DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2077533-1,43%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Maratonda ‘savaşa hayır’ diyecekler

Maratonda ‘savaşa hayır’ diyecekler

ABONE OL
10 Mart 2022 09:58
Maratonda ‘savaşa hayır’ diyecekler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Önder Akdağ, mayıs ayında düzenlenecek olan maratona yerli ve yabancı olmak üzere bin 22 atletin katılacağını belirterek, Ukraynalı atletlerin ‘savaşa hayır’ temasıyla koşacaklarını söyledi.

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ, 2022 Edirne yılında bin 22 atletin katılacağı 7’incisi düzenlenecek Uluslararası Edirne Maratonu’na hakkında çalışmaları devam eden Selimiye Meydanı’nda açıklamada bulundu.

Edirne Maratonu’nun bu yıl TRT Spor tarafından naklen yayınlanacağını söyleyen Başkan Önder Akdağ, Ukraynalı atletlerin ‘savaşa hayır’ diyerek organizasyonda farkındalık için koşacaklarını belirtti.

“ULUSLARARASI EDİRNE MARATONU TRT SPOR’DA NAKLEN YAYINLANACAK”

TRT yayını ile organizasyonun ve Edirne’nin daha görünür hale gelebileceği açısından önemli olduğunu kaydeden Akdağ “Muhteşem Selimiye ve bizim etkinlik alanımız, bu yeni yüzüyle bütün sporseverleri bu yıl Selimiye’nin bu yeni çevresiyle ağırlamış olacağız. Bu etkinlik alanımız burası. Şimdi önemli bir güncelleme var. Bunu paylaşmak istiyoruz. Edirne Maratonu bu yıl TRT Spor tarafından naklen ulusal ve uluslarasına açık bir şekilde yayınlanacak. Şimdi bununla ilgili bir basın toplantısı yapıp duyurmak neden gerekli? Bu konu çünkü çok önemli. Çünkü şehrimiz, ülkemiz bu organizasyon sayesinde TRT’nin yapacağı bu naklen yayın sayesinde çok daha görünür hale gelecek. Şehrimizin ve ülkemizin tanıtımı daha iyi gerçekleşmiş olacak. Doğal olarak sporcular da bu tür görünür etkinlikleri daha sonraki yıllarda daha fazla tercih edeceğinden şehrimiz adına her geçen gün zaten gelişen bu organizasyon bir ivme daha kazanmış olacak” dedi

“UKRAYNALI ATLETLER SAVAŞ OLMASIN FARKINDALIĞI İÇİN KOŞACAK”

Ukraynalı vatandaşların organizasyonda Ukrayna’nın işgal altında oluşuna dikkat çekmek ve savaşın durması için dikkat çekmek amaçlı koşacaklarını kaydeden Akdağ, “Biliyorsunuz yakın coğrafyamızda bizi de etkileyen bir savaş var. Bir sivil toplum örgüt. olarak buna da kayıtsız kalmamız mümkün değil. Biz bir an önce istiyoruz ki o coğrafyada masum insanların ölmediği, savaşın bittiği, barışın geldiği günlerin bir an önce gelmesini de temenni ediyoruz. Şimdi dünyada birçok spor etkinliklerinde Ukraynalı sporcular seslerini duyurmak adına bulundukları her platformu savaşa hayır şeklinde bir farkındalığa dönüştürüyorlar. Şimdi geçen hafta bizimle de iletişime geçen sporcular oldu. Bununla ilgili ayrıca bir o sporcu da katıldığı bir basın toplantısı planlıyoruz. Ukraynalı atletler, Türkiye’de bulunan Ukraynalı atletler bu göç sebebiyle gelen kadın atletler özellikle, organizasyonda savaş olmasın farkındalığa dikkat çekmek adına koşacaklarını belirttiler. Bu anlamda da bunun duyurusunu yaptıktan sonra katılımın o farkındalık için biraz daha fazla olacağını düşünüyoruz. Bunun için özel bir kontenjan açmayacağız. Maratonun biliyorsunuz bu yıl hedeflediğimiz 2022 Edirne yılı olması sebebiyle bin 22 atletle koşmayı planlıyoruz. Tabii biliyorsunuz kayıtlar doluyor. Spor camiasında yoğun talep geliyor. Ek kontenjanlar açıyoruz. Eğer yoğun bir talep olursa tabii ki ek kontenjanlar açacağız ama sadece Ukraynalı atletlerle ilgili özel bir kontenjan yok. Çünkü bu uluslararası bir etkinlik. Burada katılım kriterleri bellidir. Katılan herkes de kendince farkındalığını vurgulama hakkına sahiptir. Sadece savaşla ilgili değil, birçok farkındalık zaten vurgulanıyor bu tür organizasyonlarda” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.