DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2067658-2,83%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meclisin gündeminde bildiri var

Meclisin gündeminde bildiri var

ABONE OL
7 Nisan 2021 11:14
Meclisin gündeminde bildiri var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İl Genel Meclisi Nisan ayı oturumları devam ediyor. Meclis dün Mehmet Geçmiş başkanlığında toplandı. Meclis’te son zamanlarda sıkça tartışılan, 104 emekli amiralin, Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili yayımladığı bildiri gündeme geldi.

CHP Grup Başkan Vekili Şenol Kılıç darbelerin her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, “Bu ülke darbelerden çok çekti. Her darbe bu güzel ülkenin demokrasisine, insan hak ve özgürlüklerine daima zarar vermiştir. Hiç darbeden ülkemiz yarar görmemiştir. Bu darbelerden en fazla zarar gören partide Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. 80 darbesini biliyoruz, 600 bin gencimize yazık oldu, 600 bin gencimiz işkenceden geçti. Biz o kuşağı iyi bilen insanlar olarak bunun acısını hala içimizde yaşıyoruz” dedi.

“ÜLKENİN GERÇEK GÜNDEMİ İŞSİZLİKTİR, EKONOMİDEKİ ÇÖKÜŞTÜR”

CHP olarak her zaman demokrasiden, cumhuriyetten, haktan, hukuktan, adaletten yana olduklarını belirten Kılıç, “Darbe çağrışımı bildirilerle CHP’yi ilişkilendirerek bundan siyasi rant devşirmeye kimse çalışmasın, bunlar beyhude çabalardır. Buradan kimseye ekmek çıkmaz. Bu tip yaklaşımlar ve söylemler aksine ülkenin barışını zedeler, dolayısıyla da gerginli arttırır, onun uzantısı da ekonomik olarak ülkemize zarar verir. Bu bildiriyi AKP şu anda köpürte köpürte kullanmaktadır. Biz de bunun altında art niyet arıyoruz. Ülkenin gerçek gündemi bu değildir. Ülkenin gerçek gündemi işsizliktir, ekonomideki çöküştür, insan hak ve özgürlükleridir, pandemidir, yalanlar, talanlar, soygunladır. Sağlık çalışanlarını alkışlıyorduk ama onların haklarını vermedik. Geçen gün hastanede kaldım hepsi artık nöbetlerden yılmışlar. Pandemiyle o kadar mücadele ettik ama 17 bin kişiyi Ankara’da topladık, bütün Türkiye haritasını kırmızı yaptık. Bu doğru bir yaklaşımıydı, AKP’nin buna ihtiyacı mı vardı. Demek ki moral ve motivasyona ihtiyacı olduğu için yaptı bunu, yoksa görmedi mi bu kadar insanın çabasının boşa gideceğini. Bu kadar insana Covid 19 virüsü bulaşacağını fark etmediler mi?” dedi.

“O DEVİRLER GERİDE KALDI” 

AK Parti Grup Başkanvekili Nedret Akbulut ise “Geçmişte ihtilal yıllarında olduğu gibi gecenin geç saatlerinde, Montrö Boğazlar Sözleşmesi gündemi üzerinden 104 tane emekli amiral, milli iradeyi hedef alan ve ona ayar vermeye çalışan ortak imzalı bir bildiri yayımlamışlardır. 2002’den beri ülkemizde aradıkları ortamı bulamayan ve yeniden tezgah kurmaya çalışan bu kaos simsarları, vesayetçi zihniyeti tekrar diriltmek istemektedirler. Bu bir görüş açıklaması değildir, hafife alınacak bir mevzu da değildir. Darbe seviciler demokratik kurumlara seçilmişlere ve de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ayar verme hadsizliğine düşmüşlerdir. Bu millet 15 Temmuz darbe heveslilerini nasıl bertaraf ettiğini göstermiştir. Siz ne hakla milli iradenin meşru temsilcilerine parmak sallıyorsunuz. Sözde bildiriyle siyasete akıl, millete ayar vermeye çalışıyorsunuz. O devriler geride kaldı. Vesayet hevesiyle vatanseverlik olmaz. Köhnemiş vesayetçi zihniyetin prangalarından kurtulan, bu zihniyetten hesap soran, gücünü milli iradeden alan bir Türkiye var artık. Bu sebeple 104 emekli amiralin, ortak imzalı yayımlamış oldukları; tehditvari, darbe imalı, vesayetçi bildiriyi AK Parti İl Genel Meclis üyesi grubu olarak kınıyor ve lanetliyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.