DOLAR 32,3804 0.18%
EURO 35,0017 -0.25%
ALTIN 2.324,850,25
BIST 9.075,63-0,05%
BITCOIN 2257475-1,12%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meriç Nehri bu vakfın akarı olacak

Meriç Nehri bu vakfın akarı olacak

ABONE OL
13 Kasım 2021 22:43
Meriç Nehri bu vakfın akarı olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de sivil ve resmi tüm sosyal yardım kuruluşlarının bir arada toplanacağı, kadın girişimciliği ile çevre ve afet bilinci eğitimlerinin gerçekleştirilebileceği “Şehir Gönüllüleri Vakfı ve Kadın Mükemmeliyetçilik Merkezi” binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

“ÜÇ NEHİR BİR ŞEHİR BU VAKFIN AKARI OLACAK”

Açılış töreninde konuşan Vali Ekrem Canalp, 3 Nehir 1 şehir projesine değinerek, “Elbette ki her vakıf akarıyla beraber vardır.  Akarı olmayan vakıf olmaz. Mutlaka ki vakıfları kurduğunuz zaman siz o vakfa belli geliriyle beraber onun devamlılığını sağlamak zorundasınızdır. Vakfın ihtiyaçlarının karşılanması gerekir ve sürekliliğini sağlamak gerekir. Bu vakfımızın da ihtiyaçlarını karşılayacak olan gelir çok özel bir yerden gelecek. Biraz önce Sayın Milletvekilimiz de kısaca ifade etti. Pazartesi günü temelini atmış olduğumuz 3 Nehir 1Şehir projesi bu vakfın akarı olacak.

“MERİÇ NEHRİ KENDİ ENERJİSİNİ PARAYA DÖNÜŞTÜRECEK”

Meriç Nehri üzerine kurulacak olan 14 Arşimet tribününden elektrik elde edileceğini belirten Vali Canalp, “Altı yıl süreyle bu 14 adet Arşimet tribünden bir tanesi bu vakfın hizmetleri için akacak, bu vakfın hizmetleri için dönecek. Ama 6 yıl sonunda tamamıyla finansmanı bittikten sonra da 14 Arşimet tribününün 14’ü de dünyadaki bu şekilde olan barajların en büyüğü olan o barajın gelirinin tamamı da Şehir Gönüllüleri Vakfımızın hizmetine sunulacak ve akarı olacak. Şimdi düşünün ki Meriç Nehri akıyor, aynı zamanda güzelliklerini Edirne’ye bahşediyor. Nehrin kenarında Edirne’mize, İstanbullulara, Trakyalılara, memleketimizin her köşesinden Edirne’ye gelen insanlara hem kendi güzelliklerini hem de nehrin kenarındaki her türlü güzelliği sunuyor. Bir tarafından oradaki tesislerle, öbür tarafından orada kuracağımız su sporları merkeziyle, nehrin üzerinde gezinen insanlarıyla her türlü imkanı bize sunmuş olacak. Ama aynı zamanda Meriç Nehri kendi enerjisini bir şekilde paraya dönüştürecek, kaynağa dönüştürecek ve dönüştürmüş olduğu kaynağı da Şehir Gönüllüleri Vakfı ile Edirne’nin en garibine, fakirine, fukarasına akıtmış olacak. Bu da bizim açımızdan böyle bir projeyi gerçekleştirmek gerçekten heyecan verici” dedi.

AKSAL, “ARKAYA GÜZEL AÇILIŞLARA ŞAHİTLİK EDİYORUZ”

TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da Edirne’de arka arkaya güzel açılışlara şahitlik ettiklerini belirterek, “Biliyorsunuz geçen Pazartesi kentimiz için önemli projelerden bir tanesi 3 Nehir 1 Şehir projemizin açılışı gerçekleştirdik. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı’nın da valimiz orada müjdesi vermişlerdi. Meriç Nehri’nde gerçekleştirilecek proje ile gelecek gelirin bir kısmının bu vâkıfa aktarılacak olması, vâkıfın sürdürülebilirliği anlamında çok büyük katkı sağlayacaktır. Burada Cumhurbaşkanımıza, teşekkür ediyorum. Projenin diğer kısmı da bakanlık ayağı da çok hızlı ilerleyecek onun sözünü aldık. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye teşekkür ederim. Çok uzun süredir bekleyen Keşan Gıda İhtisas projesinin hayata geçmesinde çok büyük katkısı oldu. Açılışını gerçekleştirdiğimiz, Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı, vakıf kültürüne en çok sahip olduğumuz illerden birisiyiz. Onu Edirne’de yaşatacak olmaktan da kadınlarımızın bu işte bir parçası olmaktan da bir kadın olarak çok mutluyum” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi sonrası Vakıf gezilmesi ile beraber program son buldu.

Açılış törenine Edirne Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, Edirne Baro Başkanı Alper Pınar çok sayıda kurum müdürü, siyasi parti temsilcisi ile STK temsilcileri katılım gösterdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.