DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2063066-0,47%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Metin Çırpan, ölüm yıldönümünde anıldı

Metin Çırpan, ölüm yıldönümünde anıldı

ABONE OL
25 Eylül 2023 17:08
Metin Çırpan, ölüm yıldönümünde anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi’nin geçmiş dönem başkanlarından merhum A. Metin Çırpan,  vefatının dördüncü yıldönümünde kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Saat 14.30 sıralarında Asri Mezarlık’ta başlayan törene; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, CHP Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır, bazı belediye meclis üyeleri, Metin Çırpan’ın ailesi, dost, akraba ve sevenleri katıldı.

Anma töreninde konuşan Helvacıoğlu, “Merhum Belediye Başkanımız ve değerli büyüğümüz Metin Çırpan’ı hep birlikte anmak ve onun aziz hatırasını yaşatmak üzere bugün bir aradayız. Merhum Başkanımızın çok değerli eşleri ve kıymetli evlatları ile birlikteyiz. Bilinen bir şey var ki; değerli büyüğümüz sıra dışı bir insandı… Çok yaratıcı ve pratik zekâlı bir karakter olarak bizlere de hep rol model oldu. Belediyecilikte olduğu gibi iş hayatında da başarılı çalışmaları ile hafızalara kazındı. Başkanımız aramızdan ayrıldı ama onun o şahsına münhasır fikirlerinin bizimle birlikte yaşadığını içtenlikle ifade etmek isterim. Bunların yanı sıra; çalışkanlığı da bizlere bıraktığı en önemli miraslardan biri oldu. Biliyorsunuz; hizmet etmeye doyamadan ihtilal döneminde görevi sonlandı ama buna rağmen birçok başarıya da imza attı.  Kadıköy içme suyunun Keşan’ımıza ulaşması, Keşan tarihinde ilk defa araç alma komisyonunun kurulması, birçok yolun asfalta kavuşturulması ve daha sayamadığımız birçok hizmeti azim ve kararlılık ile hayata geçirdi. Yaşamının son anlarına kadar da Keşan için çalıştığının en önemli tanıklarından biri olmaktan da onur duyuyorum. Ben bu düşüncelerle; değerli büyüğümüzü kıymetli çalışmaları ile yad etmek istedim. Keşan’a hizmet etmekten hiçbir zaman kaçınmamış merhum Belediye Başkanımız ve değerli büyüğümüz Metin Çırpan’ı vefatının yıldönümünde rahmetle anıyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.” dedi.

Mustafa Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından, merhum Metin Çırpan’ın yakınları söz aldı.

Konuşmaların ardından Keşan Belediyesi İmam Hatibi Ali Küçük tarafından dualar okundu ve Metin Çırpan’ın mezarına karanfil bırakıldı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.