DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2045170-0,84%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MHP, hesaplarını askıya aldı

MHP, hesaplarını askıya aldı

ABONE OL
6 Kasım 2021 17:57
MHP, hesaplarını askıya aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi Edirne İl Teşkilatı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sosyal medya hesabını askıya alma kararına destek vererek kendi hesaplarını askıya aldılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medyaya yönelik kapsamlı bir çalışma yapılması ve konusunda açıklamasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’de Twitter hesabından sosyal medya hesaplarını durduracağını duyurmuştu.

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan’da sosyal medya ile ilgili tepkiye destek verdiklerini belirterek “ Ben de Milliyetçi Hareket Partisi Edirne İl Başkanı olarak liderimizin sosyal medya ile ilgili kararına ve tepkisine binayen tüm sosyal medya hesaplarımı askıya alıyorum. Liderimizin sosyal medya ile ilgili kararına ve tepkisine binaen bütün hesaplarımı askıya alıyorum. Müfteriler, münafıklar, müptezeller, müfsit emeller sosyal medyadan temizlenip konuyla ilgili kanuni düzenleme yapılasıya kadar Twitter, Facebook hesaplarımı kullanılmayacağım” ifadelerini kullandı.

“BAZI YARATIKLAR REZİL YORUM YAPTILAR”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ailesinin fotoğrafına hakaret içerikli yorumlar yapılması ile iplerin gerildiğini dile getiren Başkan Zakir Tercan, “Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak ve Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da kızı olan eşi Esra Albayrak Hanımefendi’nin bir çocuklarının dünyaya geldiğini, sosyal medya paylaşımından öğrendik. Her kim olursa olsun böyle durumlarda yapılacak şey bellidir. Aileyi tebrik etmek, hayata merhaba diyen yavruya uzun, sağlıklı bir ömür dilemek, Türk örf ve töresinin olduğu kadar, insan olmanın da gereğidir. Ancak gelin görün ki, insanlıktan nasibini almamış, şeref ve ahlak yoksunu bazı yaratıklar, sosyal medyada yapılan paylaşıma rezil yorumlar yaptılar”dedi.

“SOSYAL MEDYA BATAKLIĞININ KURUTULMA ZAMANININ ÇOKTAN GELDİĞİ GERÇEĞİDİR”

Sosyal medyanın sorumsuz ve denetimsizliğinin önüne geçilmesi gerektiği, terör örgütlerincede kullanılmasının önüne geçilmesini isteyen Başkan Tercan “Sosyal medyanın kontrolsüz, denetimsiz, başıboş ve her türlü melanete açık halinin büyük mağduriyetler doğurduğu, hatta milli birliğimizi tehdit eder bir seviyeye ulaştığı, bunun mutlaka önüne geçilmesi gerektiği uzun zamandır düşünülüyor ve konuşuluyordu. Ancak, artık bardak taşmıştır ve bu konunun ivedilikle ele alınıp, bir sonuca bağlanması kaçınılmaz hale gelmiştir. Meselinin ikinci boyutu ise “sosyal medya” denilen bataklığın mutlaka kurutulması zamanının çoktan geldiği gerçeğidir. Bu kadar yaygın, bu kadar etkin bir mecra, bu kadar denetimsiz, bu kadar sorumsuz, bu kadar rezil şekilde kullanılamaz. Sorun sadece bazı ahlaksızların, trollerin yaptıkları kepazeliklerle sınırlı değildir. Terör örgütleri de bu mecrayı son derece etkili şekilde kullanıyor ve ihanetlerini yayıyorlar. Sosyal medya yalanın, yanlışın, ihanetin, hakaretin ve akla gelebilecek her türlü melanetin cirit attığı bir ortama dönüşmüştür. Kolaylığı ve yaygınlığı, tehdit ve tehlikeyi daha da arttırıyor. Tedbir alınmasında, denetlenmesinde geç kalınmıştır”dedi.

“MHP TARAFINDAN 30 NİSANDA SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ KANUN MECLİSE SUNULDU”

Sosyal medyada oluşan bu sürecin MHP tarafından daha önce gereken yapılması konusunda çalışma yapıldığını hatırlatan Başkan Zakir Tercan “Sayın Cumhurbaşkanı’nın sözlerinden ivedilikle meselenin gündeme getirileceği ve bir yasal düzenleme yapılacağı anlaşılıyor. MHP’nin her meselede olduğu gibi, bu büyük sosyal sorunun çözümüne yönelik de tespitleri ve tedbir önerileri olmuştur. MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, konuyla ilgili ayrıntılı bir çalışma yapmış, sosyal medyada kontrol ve denetim sağlanmasına imkan veren, son derece iyi düşünülmüş, iyi hazırlanmış bir kanun teklifini 30 Nisan tarihi itibarıyla TBMM Başkanlığına sunmuştur. Teklifin gerekçesinde, 2018’de yapılan genel bir araştırma sonucuna göre, Türkiye’nin tüm sosyal medya mecraları içinde “sahte habere en çok maruz kalan ülkeler” kategorisinde yüzde 49’Ia ilk sırada yer aldığı hatırlatılıyor. Sosyal  medyanın sunduğu imkanların farkında olan terör örgütleri ve yandaşlarının bu mecrayı etkili kullandıkları, kara propaganda yapabildikleri ve mevcut hukuk yollarının bu sorunla mücadelede yetersiz kaldığı belirtiliyor. Sosyal medya üzerinden islenen suçların çoğu sahte hesaplarla yapıldığı için, bunların sorumlularının belirlenmesi zaman alıyor. Kimlik numarası ile sosyal medya hesabı açılması, kontrol ve denetimde büyük kolaylık sağlayacağı gibi, suç işlenmesi durumunda anında suçluya ulaşılmasını da mümkün hale getirecektir” dedi.

“MHP EDİRNE İL BAŞKANI OLARAK SOSYAL MEDYA HESAPLARIMI ASKIYA ALIYORUM”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye destek olarak kendilerininde sosyal medya hesaplarını askıya aldıklarını duyuran Başkan Tercan “Bizde Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatlarımız olarak saygı değer genel başkanımızın sosyal medya ile ilgili duygu ve düşüncelerine katılıyoruz. Sayın Genel Başkanımızın aldığı karara harfiyen uyuyoruz. Bütün teşkilatlarımıza da Sayın Genel Başkanımızın duygu ve düşüncelerini ifade ettik. Şu an da Milliyetçi Hareket Partisi Edirne Teşkilat Başkanlarımız, yöneticilerimiz, beldelerimiz, ilçelerimizde ki tüm teşkilat mensuplarımız saygı değer genel başkanımızın bu sosyal medya ile ilgili kanun teklifinin gerçekleşmesi için kendisinin düşüncelerine harfiyen uyuyoruz. Bende Milliyetçi Hareket Partisi Edirne İl Başkanı olarak liderimizin sosyal medya ile ilgili kararına ve tepkisine binayen tüm sosyal medya hesaplarımı askıya alıyorum. Liderimizin sosyal medya ile ilgili kararına ve tepkisine binaen bütün hesaplarımı askıya alıyorum… Müfteriler, münafıklar, müptezeller, müfsit emeller sosyal medyadan temizlenip konuyla ilgili kanuni düzenleme yapılasıya kadar Twitter, Facebook hesaplarımı kullanılmayacağım. Teşekkür ediyorum”dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.