DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2063066-0,47%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

MHP lideri Bahçeli’den ‘göçmen kreşi’ talimatı

MHP lideri Bahçeli’den ‘göçmen kreşi’ talimatı

ABONE OL
13 Kasım 2021 15:41
MHP lideri Bahçeli’den ‘göçmen kreşi’ talimatı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin talimatı üzerine Edirne’de göçmenlerin çocukları için geçici kreşi kuracaklarını söyledi. Tercan, Karaağaç’ta oluşturulacak kreşin bu hafta içerisinde tamamlanması için harekete geçtiklerini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avrupa’ya gitmek için sınıra yığılan mültecilerin 0-10 yaş arası çocuklarının durumunun içler acısı olmasını göz önüne alarak kreş kurulması talimatı verdi. MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, genel başkanlarının verdiği talimat için hemen çalışmalara başladıklarını, tüm bütçenin MHP Genel Merkezi tarafından karşılanacağını belirterek “Esad Suriyeli çocukların çatısını dağıtmıştır, yerle bir etmiştir. Biz de Milliyetçi Hareket Partisi olarak o yuvası dağılan çocuklara ev sahipliği yapmak, onlara çatı olmak istiyoruz” şeklinde ifadede bulundu.

“O ÇOCUKLARA ÇATI OLACAĞIZ”

MHP İl Başkanı Tercan, “MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla ile ilgili MHP Edirne İl teşkilatımız göçmen kreşi ile ilgili çalışmalarına başlamıştır. Bu nedenle şu anda resmi kanallara başvurup oradan alacağımız cevaplara göre Karaağaç mahallesinde göçmen kreşini kuracağız. Orada bulunan mağdur insanlara, çocuklara elimizden gayret her neyse fazlasıyla yapmak için bir gayret içerisinde olduğumuzu ifade etmek isterim. Esad Suriyeli çocukların çatısını dağıtmıştır, yerle bir etmiştir. Bizde Milliyetçi Hareket Partisi olarak o yuvası dağılan çocuklara ev sahipliği yapmak istiyoruz. Sıcak çorba ikram etmek istiyoruz. İhtiyaçlarını gidermek istiyoruz. Onlara bir çatı tedarik edip, o çatı altında elimizden geldiğince onlara hizmet etmek istiyoruz. MHP İl Başkanı olarak Edirne Valimiz ile görüşmelerimiz şu anda sürüyor. Genel Başkanımızın talimatlarını valimize de ilettik. Valimiz Ekrem Canalp de bu konuda hassas davranıyor. Kendisinin yapmış olacaklarını en iyi şekilde yardımcı olacağını ifade etmiştir. Edirne Valimiz Ekrem Canalp’e de teşekkür ediyorum. Biz MHP olarak Karaağaç Pazarkule’ye gittik, oradaki ilgililer ile görüştük. Oradaki ihtiyaçları tespit ettik. Genel merkezimizde teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Semih Yalçın’a ilettik. Kendisi bizleri aradı. Konuyla ilgili bizden bilgi aldı. Bizde kendisine çalışmalarımız hakkında bilgi sunduk. İnşallah bugün yarın belki de yarından da yakın bu göçmen kreşini hayata geçireceğiz. Malzemelerimizin siparişi verilmiş şu anda arkadaşlarımız da Karaağaç’taki güzel bir mekan ile bu işi halledebilmemiz için oradaki çalışmalarda deva ediyor. Buradan sonra da valimiz Ekrem Canalp ile görüşmemiz olacak. En kısa zamanda da bu projeyi hayata geçireceğiz. Ve orada mağdur olan çocuklar, yaşlılara geçici bir hizmet sunacağız. Buda insanlığın gereğidir. Çünkü biz kendimizi o insanların yerine koyuyoruz. Allah kimseyi vatansız bırakmasın vatanı olmayan insanların işte bu şekilde nasıl bir hayat sürdüklerini, nasıl yaşadıklarını hepimiz görüyoruz. Allah birliğimizi bozmasın, Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” dedi.

“BU VATANDAN BAŞKA GİDECEK YERİMİZ YOK”

Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak devletimizin, milletimizin her zaman yanındayız. Ülkemiz için kanımızı da canımızı da vermekten tereddüt etmeyiz. Ülkemiz için kanımızda, canımızda helal hoş olsun. Çünkü bu vatandan başka gidecek yerimiz yoktur. Bu Türk milletti de Cenab-ı Allah’ın son ordusudur. Ordumuz peygamber ocağıdır. TSK’mize her zaman duacıyız. Onların yanındayız. Onlar için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Ülkemiz, vatanımız için her zaman dua ediyoruz. Dualarımız onlar ile birliktedir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun nur içinde yatsınlar. Yaralı asker kardeşlerimize de şifalar diliyorum. İnşallah en kısa zamanda eski sağlıklarına kavuşurlar. Kreş için hazır bir bina düşünüyoruz. Geçici olarak bu görevi üstleneceğiz. Ve zaten bu göçmenlerinde burada kalması için bir mücadelemiz yoktur. Bir an evvel gitmelerini sağlamak için bir gayretimiz olacak. Ama şimdi bu insanların geçici olarak ihtiyaçlarını karşılamak Genel Başkanımızın talimatıdır. Genel Başkanımızın talimatları da inşallah en kısa zamanda hayata geçecektir” dedi.

“ŞAM’A GİDİLMELİ, ESAD’IN BAŞINA ÇUVAL GEÇİRİLMELİ SÖZÜNE KATILIYORUZ”

MHP İl Başkanı Tercan “Sayın genel başkanımızın her açıklaması, düşüncesi bizim için kıymete değerdir. Biz sayın genel başkanımıza çok değer veririz, ufku geniştir. Genel başkanımızın her yapmış olduğu açıklamada dediği çıkmıştır. Bu Suriye konusunda ki devlet politikasını saygı değer genel başkanımız sürekli destekliyor. Çünkü Esad denen caninin başına çuval geçirilmesini genel başkanımız söylüyorsa bir bildiği vardır ve geçilmelidir de. Çünkü şu anda Rusya’nın kuklası olmuş. Rusya devler başkanının emrinde olan, bana göre şu anda Suriye tamamen Rus’un işgali altında. Çünkü haberleri izlediğim zaman Putin Suriye’deydi. Esad Putin’i yolcu ederken o Rus Generali arkasından tutup arkasından çekti. Bu ne demek oluyor, dur durduğun yerde, biz ne dersek o olur. Şu anda genel başkanımızda grup toplantısında harika bir konuşma yaptı. Memleket meselelerini dile getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’na çok sert cevap verdi. Haklı olarak verdi, biz genel başkanımızı destekliyoruz her konuda. Esad konusunda da saygı değer genel başkanımızın dedikleri doğru. Dış politika konusunda hükümetimizin yanlış şeyleri olabilir ama şu anda biz onların yanlışına yanlış diyemeyiz. Çünkü bir beka meselemiz var. Oy devşirmek için, yanlış politikalar içinde, menfaatimiz içinde hükümetimizi eleştirme zamanı değil. Onun yeri ve zamanı var. O günler geldiği zaman eksikleri, duygu düşünceler ifade ederiz. Saygı değer genel başkanımızın beka konusunda ki hassasiyetini biliyoruz. Emirleri bizim başımızın üstündedir. Genel başkanımız ne derse o şekilde hareket ediyoruz. Bizim teşkilatlarımıza da göçmen kreşi ile ilgili talimat vermiştir. O konuda da ciddi manada çalışmalarımız var” şeklinde konuştu.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.