DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2032946-2,30%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Moda Kuaför MUKADDER

ABONE OL
13 Mart 2021 20:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadınlarla kuaförlerinin arasında gizli bir bağ vardır derler. Öylesine bir bağdır ki bu hiç kimse; hatta hiçbir sevgili en kötü anlarda bu kadar iyi hissettiremez, dünyayı tozpembe gösteremez. Ne çok dertleşiriz onlarla, neler anlatırız neler…

Ne zaman kendimi mutsuz hissetsem Mukadder’de alırım soluğu. Sabah kalktım, aynada kendimi çirkin mi görüyorum; 15 dakika sonra Mukadder’deyim. Birisine mi kafam bozuldu, benim tarafımda olacak ve beni anlayacak birine mi ihtiyaç duyuyorum, hoop doğru Mukadder’e. O saçıma şekil verir gözükürken aslındaruhuma şekil verir. Gönlüme, gözüme güzellikler aşılar. Kendimi kuş gibi hafiflemiş hissettirir...

2003 yılında köşemde yazmışım da yazmışım yine de onu anlatamamışım. Bu sadece kuaförlük yönü. Kadın kadına nasıl destek olur, kadın kadını nasıl güzelleştirir meslekten öte dostluk yönünü nasıl tarif edeyim. Nasıl iyi bir anne olduğu yetiştirdiği evlatlarından Ersin ve Erhan’dan, nasıl iyi bir eş olduğu Ferhat Toz yani eşinden belli ama nasıl iyi bir insan olduğunu bütün Edirne bilir. Bunca stresli zaman paylaştık bir an bir karınca kadar kimseyi incittiğini görmedim duymadım adeta bir melekti. Şimdi o güzel insan melekler ülkesine yani ebediyete uçmuş gitmiş.Işıklar içinde uyusun, yerinde dinlensin, mekânı cennet olsun.

Mesajı gördüm, donup kaldım, bir şeyler düğümlendi boğazımda, bağıra böğüre ağlamak geldi içimden, sesimi çıkaramadım. Birlikte geçirdiğimizgünleri hatırladım tek tek, paylaştığımız sırları, mutlulukları, hayallerimizi… Artık ortak dostlarımızın gözlerine baktığımda seni arayacağım. Ama seni hep yanımda hissedeceğim, bilirim ki sen bir yerlerde o an bizimlesin. Her zamanki gibi gülerek bize eşlik ediyorsun.

Ölümün acısını kaçıncı kez duyuşum, kaçıncı kez gidenin yokluğuna alışamayışım olacak. Öğretmenevinin tartışılmaz kraliçesi Moda Kuaför Mukadder TOZ, can dostum ne mutlu bana seni tanıdım. Yolu seninle kesişen her insanın şanslı olduğu kesin, güzel parmak izlerin var üzerimizde. Ölüm bir ayrılık değil sen gönlümüzdesin biz yaşadıkça. Güzel insan, çok şeyi paylaştık silemeyiz ki seni bir tuşla.

İnsanların gönlünde güzel bir yer edinmek, sevgiyle anılmak Rabbimizin bize en büyük lütuflarından olmalı…Çünkü hayırla yâd edilmeye, dua almaya vesile oluyor.Kıymetli ailesine sabır diliyorum, ömrü boyunca onları hep mutlu görmek isterdi. Arkadaşımı, kız kardeşimi, can dostumu rahmet ve mağfiretle anıyorum, dualarımdasın.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.