DOLAR 32,5153 -0.08%
EURO 34,9414 0.28%
ALTIN 2.433,800,45
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2085357-0,50%
Edirne
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Muhasebe Haftası kutlanıyor

Muhasebe Haftası kutlanıyor

ABONE OL
2 Mart 2022 11:30
Muhasebe Haftası kutlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1-7 Mart’ta kutlanan Muhasebe Haftası sebebiyle Edirne Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni düzenlendi. Tören anıta çelenk sunumun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törene Edirne Serbest Mali Müşavirler Odası Başkanı Enver Çelik, Edirne Vergi Dairesi Başkanı Ergün Aslan, Edirne’de faaliyet yürüten Serbest muhasebeci, mali müşavir ve yeminli müşavirler katılım gösterdi.

“YÜRÜTECEĞİMİZ ÇALIŞMALAR ÜLKE EKONOMİSİNİN GELİŞMESİNE TUĞLA OLACAKTIR”

Törende TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu’nun Muhasebe Haftası vesilesiyle açıklaması okundu. Kartaloğlu açıklamasında, “Toplumsal yaşamı tehdit eden pandemi ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin yaratmış olduğu belirsizlik ortamında, Muhasebe Haftamızı kutluyoruz. Dünyada savaş senaryolarının tartışıldığı bu belirsiz ortamda, ekonomide yaşanan sıkıntılar vatandaşlarımızın, işletmelerimizin ve meslektaşlarımızın zorluklarla dolu bir süreç yaşamasına neden olmaktadır. Dünyanın ve ülkemizin bu sıkıntılı sürecin üstesinden geleceğine olan umudumuz tamdır. Bu zor dönemi aşmada ve işletmeleri yarınlara hazırlamada Mali Müşavirler özel bir rol üstlenecekler’. Çevreye saygılı sürdürülebilir üretim anlayışı küresel düzeyde kabul görmek zorunda kaldı. Dünyamız ve ülkemiz yeni bir döneme giriyor. Sürdürülebilirliğin ön plana çıktığı ve giderek öneminin artacağı bu dönemde tüketim anlayışımızdan, üretim anlayışımıza kadar bizleri köklü bir değişim bekliyor. Mali Müşavirler bu değişim sürecinde işletmelere ve ekonomiye güven sağlayan danışmanlar olarak yol gösterici olacaktır. Uluslararası düzeyde gerçekleştirilen müzakereler ve elde edilen deneyimler, kurumsal değer yaratma, sürdürülebilir kalkınma ve toplumun değişen beklentilerini karşılamak için yalnızca finansal değil, finansal olmayan verileri de içeren karşılaştırılabilir, güvenilir bilgiler sunan yeni bir raporlama sistemine ihtiyaç olduğunu ortaya çıkarmıştı. TÜRMOB ve Odalarımız; kamu yararına, sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarla, muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak ilerletilmesi ve geliştirilmesi için çalışmaktadır. Ayrıca stajyerlerimizin ve meslek mensuplarımızın eğitimi ve mesleğin uygulanmasına yönelik üzerine düşen sorunların çözümü konusunda büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla karşılıklı anlayış ve iş birliği içerisinde yürüteceğimiz çalışmalarda elde edeceğimiz her başarı bilinmelidir ki ülke ekonomimizin kalkınmasına ve gelişmesine koyulmuş bir tuğla olacaktır. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir meslektaşlarımızın Muhasebe Haftasını kutluyor, dünyamız, ülkemiz meslektaşlarımız için sağlıklı, huzurlu günler diliyorum” şeklinde ifade edildi.

“SAVAŞIN DEĞİL BARIŞIN MUHASEBESİNİ TUTMAK İSTİYORUZ”

Ülkenin ve dünyanın gidişatının umut verici olmadığını aktaran Edirne Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı Enver Çevik, “Ülkenin ülkemizin insanlığın ve mesleğin gidişatına ve dolayısı ile geleceğine dair ciddi kaygılar taşıyoruz. Hayatın her alanında olduğu gibi mesleki mücadele alanında da emekten. Eşitlikten, özgürlüklerden, demokrasiden, laiklikten ve barıştan yana bir güç birliğinin ertelenemez bir zorunluluk olduğu karanlık günlerden geçiyoruz. Ne dünyanın ne de ülkemizin hal ve gidişi her bir açıdan umut verici değil. Emperyalist güçlerin bugün Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’da sürdürdükleri yeniden pazar paylaşım kavgası yetmiyor. Emperyalistlerin onayı ile sınır ötesi saldırılar yapıyorlar. Ülkemizde ise egemen güçler, tüm ezilenlerin özgürlük, eşit haklara dayalı bir barış ve her türlü hak talebini, baskı mekanizmalarını ve şiddet aygıtlarını topyekun devreye sokarak bastırmaya çalışılıyor. Gericiler ve sermaye grupları arasındaki iktidar kavgasının bir aşaması olarak teşebbüs olunan darbe girişimlerini bir fırsata çeviriyor. İlan edilen OHAL ile her türlü muhalefet yok edilmekte. KHK ile bunun yasal dayanakları oluşturulmaktadır. Başta basın kuruluşları, televizyonlar, radyolar kapatılarak her türlü muhalefetin önü kesilmektedir. Biz mali müşavirler savaşın değil barışın muhasebesini tutmak istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi ile tören sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.