DOLAR 32,3787 0.16%
EURO 34,9637 -0.34%
ALTIN 2.324,200,22
BIST 9.086,790,08%
BITCOIN 2259752-0,63%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Muhtar maaşları asgari ücretin altında yattı

Muhtar maaşları asgari ücretin altında yattı

ABONE OL
21 Şubat 2022 11:58
Muhtar maaşları asgari ücretin altında yattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz ay muhtar maaşlarının 4 bin 250 lira olacağını açıklamasına rağmen bugüne kadar böyle bir düzenleme yapılmadığını ve muhtarların maaşlarını bu seviyede almadığını söyledi.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, muhtar maaşlarının yükseltileceğini açıklamasına rağmen herhangi bir düzenlemenin hala yapılmadığını söyledi.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, yaptığı açıklamada, maaş mağduriyetinin bir an önce giderilmesini gerektiğini belirterek, “İçinde bulunduğumuz şartlar içerisinde ciddi oranda ülkenin ekonomik sıkıntılarıyla beraber onlarda ekonomik sıkıntılar yaşamakta” dedi.

Ortak aklın, istişare kültüründen geçtiğini ve istişare edilmiş olan muhtar maaşlarının yükseltilmesi konusunun uygulamaya konması gerektiğini vurgulayan Çakırlar şunları söyledi;

“Sayın Cumhurbaşkanı geçtiğimiz ay muhtar maaşlarının 4 bin 250 lira olacağını açıklamasına rağmen bugüne kadar böyle bir düzenleme yapılmamıştır ve muhtarlarımız maaşlarını bu seviyede almamıştır. Ümit ederim ki en kısa zamanda bir düzenleme yapılarak muhtarlarımızın bu mağduriyeti ortadan kaldırılır.

Çünkü muhtarlarımız için bugün içinde bulunduğumuz şartlar içerisinde ciddi oranda ülkenin ekonomik sıkıntılarıyla beraber onlarda ekonomik sıkıntılar yaşamakta. Bu mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi için düzenleme yapılarak muhtarlarımızın hak ettikleri, verilen sözün yerine getirilmesi bir an önce gerekmektedir.

Demokraside ortak akıl önemlidir. Ortak aklın gereği de istişare kültüründen geçer. İstişare edilmiş olan bunun bir an önce giderilip bu insanların mağduriyetinin ortadan kaldırılması gerekiyor. Kaldı ki demokrasinin en önemli kuralıdır ki, muhtarlar demokrat bir şekilde seçilmiş, ülkenin en seçkin ve saygın insanlarıdır.

Ben, Cumhurbaşkanı tarafından kendilerine verilen sözün bir an önce tutulup, yerine getirilmesini istiyorum. Bütün muhtarlarımıza saygı, sevgi ve sağlıklar diliyor, selamlarımı gönderiyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.