DOLAR 32,5603 0.2%
EURO 34,9565 -0.11%
ALTIN 2.443,970,33
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2095205-0,05%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Muhtarlar günlerini kutladı

Muhtarlar günlerini kutladı

ABONE OL
20 Ekim 2021 11:09
Muhtarlar günlerini kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de 19 Ekim Muhtarlar Günü, törenle kutlandı. Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Federasyonu Başkanı İrfan Tasmalı, muhtarların köy ve mahallelerde ayrım yapmaksızın vatandaşa hizmet ettiğini belirterek, Muhtar köyünde mahallesinde babadır amcadır, anadır, dosttur. Dert dinleyen dertleri çözmek için uğraş veren kamunun devletin temsilcisi, kanaat önderi güvenilen kişisidir” dedi.

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle kentte sabah saatlerinde tören düzenlendi. Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Federasyonu binası önünde bir araya gelen muhtarlar, buradan kortej eşliğinde Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü.

Anıta çelengin sunulmasının ardından muhtarlar, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşımızı okudular.

“MUHTAR BABADIR, AMCADIR, DEVLETİN TEMSİLCİSİ, KANAAT ÖNDERİDİR”

Törende konuşan Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Federasyonu Başkanı İrfan Tasmalı, muhtarların köy ve mahallelerde ayrım yapmaksızın vatandaşa hizmet ettiğini belirterek, “Bizler elli üç bini aşkın sayımızla toplumumuza hizmet eden devletimizin bağımsız olarak seçilen temsilcileriyiz. Muhtar köyünde mahallesinde babadır amcadır, anadır, dosttur. Dert dinleyen dertleri çözmek için uğraş veren kamunun devletin temsilcisi, kanaat önderi güvenilen kişisidir. Hastaların, öğrencilerin, muhtaçların sorunlarını çözmeye çalışan görevlidir. Muhtar azaları ile birlikte mensubu olduğu ve temsil ettiği köy ve mahalle sakinlerine ayrım yapmaksızın hizmet eder. İlçelerde kaymakam ve belediye başkanı merkezde vali ve belediye başkanı ile daire müdürleri ortak olarak sorunların çözümü ve dertlerin dermanı için çalışırız. Değerli arkadaşlarım bizlerin bugün buraya toplanmamıza vesile olan bugünü bizlere armağan eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yüce meclisimize, bizleri hiç yalnız bırakmayan milletvekillerimize, sayın valimize, belediye başkanımıza, hizmeti geçen kurum ve kişilere şahsım ve temsil ettiğim muhtarlar adına çok teşekkür ediyorum sağ olun var olun iyi ki varsınız. Hepinizi saygı ile selamlıyorum” dedi

“1829’DAN BERİ”

Köy Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sedat Tosun da, Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesinin, 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, “19 Ekim 2015 tarihli Başbakanlık Genelgesi ile; muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim tarihi “Muhtarlar Günü” olarak belirlenmiştir. Vatandaşlarımızın teveccühüne mazhar olan muhtarlarımız, bizzat yaşadıkları köy veya mahallelerindeki sorunları tespit ederek, vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini belirleyerek ilgili makamlara aktarma ve takibini yapmaktadırlar. Devletin, vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaşa en yakın idari birimimiz olan muhtarlarımız, bizlerle mahallelerimizin ve köylerimizin gelişimi ve değişimi konusunda iş birliği ve çözüm sürecine ortaklık ederek kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde halkımıza ulaştırılmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil eden muhtarlık, fedakârlık ve sevgi gerektiren zor bir görevdir. Bu duygu ve düşüncelerle gerek milletimizin gerekse devletimizin temsilcisi olarak önemli bir görevi ifa eden muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyor, tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal eden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, görevde olanlara sağlık ve başarılı görevler diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından çekilen toplu hatıra fotoğrafı sonrası anıttaki program sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.