DOLAR 32,4758 -0.04%
EURO 34,7564 -0.63%
ALTIN 2.442,420,27
BIST 9.932,912,22%
BITCOIN 20938151,25%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nalbantoğlu güven tazeledi

Nalbantoğlu güven tazeledi

ABONE OL
6 Temmuz 2022 11:20
Nalbantoğlu güven tazeledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demokratik Sol Partisi (DSP) Edirne İl Başkanlığı’nın Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Yusuf Erdem Nalbantoğlu yeniden il başkanlığına seçilerek güven tazeledi.

DSP Edirne İl Başkanlığı’nın Olağan Kongresi önceki gün parti binasında gerçekleştirildi. Divanı PM Üyesi Hüseyin Dertop, DSP Edirne Merkez İl Başkanı Meryem Kısaçtır ve DSP Keşan Başkan Yardımcısı Erol Çayır yöneten isimler oldu.

Tek liste ile gidilen seçimlerde Yusuf Erdem Nalbantoğlu yeniden il başkanlığına seçilerek güven tazelemiş oldu.

Seçimlerin ardından konuşan Nalbantoğlu, İl kongresini tamamladıklarını belirterek, “Halkımız için, milletimiz için, özgürlük için hep beraber DSP’de buluşacağız. DSP halkın ve Türkiye’nin umudu. Ömrünü ülkemize hizmet için adayan ve son nefesine kadar da ülkemiz için çaba gösteren merhum liderimiz Bülent Ecevit’in çizdiği yolda ilerleyeceğiz. Halkımızın derdini, sıkıntısını ve taleplerini dinlemeye, çözüm yolu ile ülkeyi yönetenlere iletmeye devam ediyoruz. Herkesin mutlu olduğu, herkes için adaletini hayat şartlarının eşit olduğu bir ülke olmak için DSP kadroları hazır” dedi.

PM Üyesi Hüseyin Dertop da İl kongresinin partilerini hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Edirne’nin daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Ülkemiz şu an kutuplaşmış durumdadır. Bakıldığında yeni ittifakların ortaya çıkacağı ortadadır. Ülkenin acilen hoş görü ortamına çekilmesine ihtiyaç var. Önümüzdeki seçimlerin huzur ortamında geçmesini istiyoruz. Partimizin Kasım ayına doğru büyük kurultayı olacak. Kongreden sonra seçimlerde tek başına veya bir anlaşma olursa ittifak içinde seçimlere girmeyi düşünüyoruz. Partimiz köklü bir partidir. Ülkeyi 1980’den sonra yönetmiş tek sol partidir. Ondan dolayı bizim etrafımızda halkçı, ulusalcı, solcu kardeşlerimizin güçlü bir ittifak yapacağına inanıyorum” diye konuştu.

Öte yandan DSP İl Yönetimi şu isimlerden oluştu; Hayati Yazıcı, İsmail Çekili, İpek Yoldurak, Şaban Korkmaz, Basri Çetintaş, Erol Tütün

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.