Edirne’nin Saraçlar ve Çilingirler Caddelerinde seyyar arabasıyla pilav satan Kadir Albayrak, nostaljik dokunuşlarla insanların yüzlerini güldürüp geçmişi hatırlatmayı amaçlıyor. 2 yıldır yaptığı bu işi, lezzetiyle olduğu kadar esprili mesajları ve sohbetiyle de keyifli hale getiriyor. Daha önce aşçı yardımcılığı yapan Albayrak, esprili nostalji pilav arabasından ve pilavının lezzetinden vatandaşların oldukça mutlu olduğunu ifade etti.
“İNSANLARIN YÜZLERİNİ GÜLDÜRECEK KÜÇÜK DOKUNUŞLARLA NEŞELENDİRMEYE HEM DE LEZZETLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
İnsanları güldürmek, geçmişe götürmek ve bunu da pilavını lezzetiyle gerçekleştirdiğini vurgulayan Kadir Albayrak, “Namı diğer Şifa Pilavcısı derler bana. Edirne’de Saraçlar ve Çilingirler Caddelerinde seyyar olarak sürekli gezer bir halde pilav satıyoruz. İnsanların geçmişlerini unutmaya yüz tuttuğu bu günlerde onlara arabaya koyduğumuz ufak hatırlatmalarla, yüzlerini güldürecek küçük dokunuşlarla günlerini hem neşelendirmeye hem de lezzetlendirmeye çalışıyoruz. Ama esas derdimiz şifa vermek. Gülümsemeyle başlıyor. O yüzden en önemli şey insanları gülümsetmek. Bu amaçla bunları koyuyoruz. Hem de geçmişlerini yad etmelerini istiyoruz. Toplamda 2 senedir bu işi yapıyoruz. Daha önce otelciydim. Sürekli olarak aşçı yardımcılığı yapıyordum. Aşçı yardımcılığı yaptığım için pilav da çok meşhur oldu. Evde sürekli yapıyoruz komşulara. Hadi dedik, neden yapmayalım? Çıktık. İnsanlar da sağ olsunlar, teveccüh gösteriyorlar. Biz de elimizden geldikçe işimizi düzgün yapmaya çalışıyoruz” dedi.
“GEÇMİŞİ HATIRLATIYORUZ TEPKİLER GÜZEL OLUYOR”
Filmlerdeki esprili sahnelerle çok güzel tepkiler aldığını kaydeden Kadir Albayrak, “Nostaljiye karar vermemizin nedeni şu: İnsanlar günümüzde geçmişi unutmaya çok meyilli. Biz 80’lerin, 90’ların çocukları olarak Kemal Sunal’ı, Şener Şen’i, Süt Kardeşler filmlerindeki esprili sahneleri hatırlatmak istiyoruz. Bu şekilde bir hareket yaptık. Umarım başarılı olmuştur. İnsanların tepkileri güzel oluyor. Özellikle “Mutluluğu bulan konum atsın” yazısı çok ilgi görüyor. Dün bir hanımefendi, “Mutluluk içimizde, nasıl konum atalım?” dedi. İnsanlar okudukları zaman bile mesela “Bize de mi yok?” diyor, Çiçek Abbas’tan esinlenerek bağırarak atışıyorlar” diye konuştu.
“GENELDE ESNAFIMIZLA DİYALOG HALİNDEYİZ”
Son olarak Albayrak, “Mesela fiyatları Bulgarca da yazdık ama Bulgar müşterilerimiz olmuyor. Biz burada genelde esnafla vakit geçiriyoruz. Esnaf abilerimiz ve ablalarımızla sürekli diyalog halindeyiz. Onlara pilav veriyoruz, onlar da bizimle muhabbet ediyor. 5-10 dakikalık sohbetlerle günü keyifli hale getirmeye çalışıyoruz. Rızkımızın peşindeyiz, başka bir derdimiz yok” şeklinde ifade etti.
Haber: Erkan Ekşi
GÜNCEL
18 Ocak 2025GÜNCEL
18 Ocak 2025GÜNCEL
18 Ocak 2025GÜNCEL
18 Ocak 2025MARMARA BÖLGESİ
18 Ocak 2025MARMARA BÖLGESİ
18 Ocak 2025GÜNCEL
18 Ocak 2025