DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20754181,46%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Öğrenciler kira konusunda tehdit ediliyor”

“Öğrenciler kira konusunda tehdit ediliyor”

ABONE OL
29 Ağustos 2023 10:34
“Öğrenciler kira konusunda tehdit ediliyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kent genelinde öğrencilerin yeni sözleşme sırasında ev sahipleri tarafından yüzde 25 değil yüzde 100 üzerinde zam yapılmaya çalışılması tepkileri topladı. Ev sahiplerine vicdanlı olmaları konusunda, yetkililere de öğrencilere sahip çıkılması konusunda seslenen MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan “Bu konuda devletimiz bir el atması lazım. Öğrencilere sahip çıkması lazım. Bu öğrencilerimiz bizim geleceğimiz. Bu geleceğimiz olan gençlere bir sahip çıkmadıktan sonra kim sahip çıkacak? Ben ev sahiplerine buradan sesleniyorum; yarın senin evladın da başka bir ilde okuduğu zaman aynı şeylerle karşılaşacaksınız. Bu nedenle duyarlı olmanızda fayda var” şeklinde seslendi.

“BU ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ, DEVLETİMİZ ÖĞRENCİLERİN SAHİPSİZ OLMADIĞINI GÖSTERMESİ LAZIM”

Edirne Valisi Yunus Sezer başta olmak üzere birçok kurum yetkilisine seslenecek öğrencilerin yaşadıkları kira problemi konusunda sahipsiz bırakılmamalarını isteyen MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan “Hayırlısıyla yeni eğitim öğretim yılı başlıyor yakında. Öğrenciler de akın akın Edirne’yegeliyorlar. Yurt konusunda sıkıntıya düşen öğrencilerimiz ev kiralamak için araştırma yapıyorlar fakat ev kiraları şu anda çok fazla öğrencilerin bu fiyatlarla evi kiralamayı mümkün değil. Bu konuda devletimiz bir el atması lazım. Öğrencilere sahip çıkması lazım. Bu öğrencilerimiz bizim geleceğimiz. Bu geleceğimiz olan gençlere bir sahip çıkmadıktan sonra kim sahip çıkacak? Bu öğrenci kardeşlerimize bir an evvel devletimiz el atarak, bunların ev sorununu bir an evvel çözmesi lazım. Buradaki Vali Bey’e ilgili kurum ve kuruluşlara devletimiz gereken talimatı vererek öğrencilere ev konusunda yardımcı olmalarını biz istiyoruz, talep ediyoruz. Çünkü biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu konuda çok hassas davranıyoruz. Partimize birçok öğrenci geliyor. Hepsi kira konusunda öğrencilerimiz çok dertli. Aileleri dertli. Sıkıntı içerisindeler. Maddi imkanı olmayan öğrenci burada bu fiyatlarla nasıl ev tutacak? Nasıl okuyacak? Bu da çok düşündürücü. Aileler bize de geliyor. Bize durumu izah ediyorlar. Hak veriyoruz. Haklılar. Bugün dört bin liralık bir evden on bin lira istiyorlar. 10 bin liralık bir eve 15 bin lira istiyorlar. Bu vicdanen bir şey yani. İnsan bir elini vicdanına koyar. Kira buna göre söyler. Fakat aldığımız bilgilere göre de herkes bu ev konusunda kira konusunda rant peşinde. Bu da hoş değil. Bu öğrencilere siyasiler olsun, sivri toplum örgütleri olsun, kurum ve kuruluşlar olsun, başta sayın valimizin öğrencilere sahip çıkmasını istiyoruz biz”diye konuştu.

“BAZI EV SAHİPLERİ ÖĞRENCİYİ TEHDİT EDİYOR YÜZDE 25 KİRA ARTIŞ SINIRINI TANIMIYOR”

Öğrencilerin mevcut evlerindeki yeni dönem kira sözleşmesi yenilemesi sırasında bazı ev sahiplerinin kirayı yüzde 100 üzerinde artış yapmaya çalıştığını, öğrenciyi sahipsiz görerek tehdit ettiğini belirten Zakir Tercan “Aldığımız bilgiye göre de öğrenci oturduğu evde sözleşme yenilemek için gidiyor. Ev sahibi diyor ki biz bu fiyattan vermek istiyoruz. Öğrenci diyor ki devlet koymuş yüzde 25 artış hakkım var. Onlar da öğrenciyi tehdit ediyor. ‘Tutarsan tut, tutmasan ben vermiyorum. İstersen kime şikayet edersen et.’ Bu kadar da başıboşluk olmaması lazım. Kiracılara devlet sahip çıkması lazım. Yazık günahtır yani. Herkesin evladı var. Herkes evladını okutuyor ama ekonomik durum zaten ortada belli. Adam asgari ücretle çocuğunu okutmaya çalışıyor. Nasıl okutacak? Nasıl edecek? Bizler bu öğrenci kardeşlerimize sahip çıkmazsak kim sahip çıkar? Bu nedenle devletimizin bir an evvel bu kira konusunu çözmesini istiyoruz”dedi.

“EV SAHİPLERİ ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN, YARIN EVLADIN BAŞKA ŞEHİRDE AYNI ŞEYLE KARŞILAŞIR”

Ev sahiplerinin vicdanlı olmasını, kendi çocuklarının da şehir dışında okumaya gideceğini hatırlatarak duyarlılığı davet eden Başkan Tercan “Ev sahiplerine de buradan biz çağrımız daha duyarlı olun. 4 bin lira kira ise bunun yüzde 25’i neyse bu fiyattan verin. Bu insanları da üzmeyin. Bu insanlar da mağdur etmeyin. Elinizi vicdanınıza koyun. Ona göre fiyatını söyleyin. Yarın senin evladın da başka bir ilde okuduğu zaman aynı şeylerle karşılaşacaksınız çünkü. Bu nedenle duyarlı olmanızda fayda var. Ben ev sahiplerine buradan sesleniyorum. Bu öğrencilerimize ev kirasını aşırı fiyatlardan vermeyin. Çünkü bu evlatlarımıza eğer biz kira konusunda zorluk çıkarırsak bu evlatlarımızı elimizden kayıp giderlerse yazık günah olur, bunun vebali hepimizde olur.”diye ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.