DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20814571,48%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Öğrenciler tarihe yolculuk yaptı

Öğrenciler tarihe yolculuk yaptı

Bu yıl ilk kez uygulanan Dönem Sonu Faaliyet Haftası kapsamında Keşan Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri dönemin ilk karnesi öncesi kültürel faaliyet olarak Müze Keşan'ı ziyaret etti.

ABONE OL
18 Ocak 2024 12:03
Öğrenciler tarihe yolculuk yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez okullarda uygulanan Dönem Sonu Faaliyet Haftası’nda öğrenciler için sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetler gerçekleştiriliyor. İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci, 2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin sona ereceği 19 Ocak’ta karne almaya hazırlanıyor. Karne öncesi son hafta olan 15-18 Ocak’ta bu yıl ilk kez uygulanmaya başlayan ‘Dönem Sonu Faaliyet Haftası’nda öğretmen ve öğrencilerin organize ettiği etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda da Keşan Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri dönemin ilk karnesi öncesi kültürel faaliyet olarak Müze Keşan’ı ziyaret etti

“ÖĞRENCİLER TARİHİ BİR YOLCULUĞA ÇIKTI”

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu “Müze Keşan’ın bugünkü misafirleri Keşan Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimatıyla dönemin ilk karnesi öncesi okullarda öğrencilerin son haftayı sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için hayata geçirilen “Dönem Sonu Faaliyet Haftası” kapsamında çalışmaların devam ettiği Müze Keşan’ı ziyaret eden Keşan Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, tarihte muhteşem bir yolculuğa çıktı. Geçmişe tanıklık eden müzemizi hayranlıkla gezen öğrencilerimizi bir kez de çalışmalar bitince de davet ettik ve hoş hatıralar ile uğurladık” dedi.

” DÖNEM SONU FAALİYET HAFTASI NEDİR? “

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimatıyla okullarda öğrencilerin son hafta sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi istendi. Okullarda, ‘Dönem Sonu Faaliyet Haftası Uygulama Kılavuzu’ dikkate alınarak faaliyetler düzenleneceği açıklandı. Buna göre öğrencilerin dil bilgisel ve hitabet yeteneklerini geliştirmesi, yeteneklerini sergileme fırsatı bulması, paylaşmanın önemini kavraması, takım çalışmasının başarıdaki rolünü öğrenmesi, bilim aktiviteleriyle yeni deneyimler yaşaması, keyifli vakit geçirmesi ve okulun sadece akademik başarı için değil, sosyal gelişim için de bir fırsat olduğunu yaşayarak görmeleri hedeflendi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.