DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2046495-2,22%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı

Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı

ABONE OL
24 Kasım 2021 19:57
Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı’nın anıta çelenk sunmasının ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından buradaki tören son buldu.

Törene Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve öğretmenler katıldı.

Anıttaki törenin ardından Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Öğretmenler günü programına geçildi. Düzenlenen program öncesi saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunması sonrası günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleşti.

“ÖĞRETMENLİK HER ŞEYDEN ÖNCE HİZMET MESLEĞİDİR”

Öğretmenlerin tarihte hem mazi hem geleceği inşa edenler olduğunu dile getiren Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Duygu Nalbant, “Millet mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım Günü 1981 yılından beri öğretmenler günü olarak kutlanıyor. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal, gaye ve hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun filiz verebilmek için kendini feda etmesi gibi öğretmende hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna feda etmektir. Öğretmen bu toplumun hem mazisidir hem de geleceğini öğretendir” dedi.

“ÖĞRENCİLER ÇOCUĞUMUZ, OKUL EVİMİZ OLMUŞTUR”

“Atatürk’ün çizdiği yolda ilerleyen öğrencileri yetiştirmeyi kendimize hedef edinmeliyiz” diyen Şükrüpaşa İlkokulu öğretmenlerinden Ergin Kervan da “Öğretmenlik, hepimizin hayatında unutulmayacak anılar, izler bırakır. Öğrenciler çocuğumuz, okul evimiz olmuştur. Biz öğretmenlerin en büyük mirası yetiştirdiği öğrencileridir. İnsanları vatanını, milletini ve ailesini seven, büyüklerine saygı ve vefa gösteren çevreye duyarlı Atatürk’ün çizdiği yolda ilerleyen öğrencileri yetiştirmeyi kendimize hedef edinmeliyiz” dedi.

“ÖĞRETMENLİK HİÇ EKSİLMEYEN SEVDANIN ADIDIR”

Edirne İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Müzekka Bayrak, da öğretmenin eğitimin lideri geleceğin mimarı olduğunu belirterek, “Umudun adaletin güveni şefkatin abidesidir. Memleketin her köşesinde yüreklere sevgiyi zihinlere bilgiyi nakış nakış işleyen toplumun önderidir. Öğretmenlik bir meslek değil hiç eksilmeyen bir sevdanın adıdır. Öğretmen geleceği öğrencisinin gözünde görür ve yüreğinde yaşar. Ne mutlu ki insanlığın tüm işlevleri bizim bahçemizde yetişir. Hedefimiz Başöğretmen Ulu Önder Atatürk’ün milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir sözündeki görevi en iyi şekilde gerçekleştirmektir” dedi.

 “SEVGİ VARSA HER ŞEY VAR”

Emekli öğretmenler sahneye davet edilerek Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal tarafından hizmet belgeleri takdim edildi. Hizmet belgelerini takdim eden Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, “bir çocuk dersini aldığı öğretmenini seviyorsa o dersi seviyor. Bence anahtar kelime sevda. Bu her meslek için böyle ama öğretmenlikte bu biraz daha fazla. Ben eşimden de bu konuda çok şey öğrendim. Kendisi çok fedakar bir öğretmen. Sevgi varsa her şey var. Her meslekte anahtar kelime insana dokunabilmektir. Eğer biz bir insana dokunabiliyorsak en güzel şey budur” dedi.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün, ‘Öğretmenler Çocuklar İçin söylüyor Projesi’ kapsamında Edirne’deki öğretmenler tarafından seslendirilen şarkılar video gösterimi katılanlara izletildi.

80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından ‘Öğretmenim’ adlı oratoryo sunuldu ve ardından aday öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşti. Ardından şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.