DOLAR 32,5717 0.25%
EURO 34,9717 -0.02%
ALTIN 2.447,220,46
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 21024930,52%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Okula, işe yine karanlıkta gitmeye başladık”

“Okula, işe yine karanlıkta gitmeye başladık”

ABONE OL
24 Ekim 2022 13:08
“Okula, işe yine karanlıkta gitmeye başladık”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu iktidarın sürekli yaz saati inadı yüzünden çocukların sabahın kör karanlığında okullarına gitmek zorunda kaldığını belirterek, “AKP hiçbir inandırıcı açıklaması olamayan yaz saati uygulamasına kış aylarında da devam ederek çocukları kör karanlıkta okula gitmeye mecbur bırakıyor” dedi.

Uygulamanın sadece okula giden çocukları değil bütün vatandaşları mağdur etiğini ifade eden Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu şunları söyledi: “Damat Bakanın Enerji Bakanlığı döneminde aldığı karar hala vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Çocuklar okula, anne babalar işe kör karanlıkta gidiyor.  Edirne’miz, ülkemizin en batısındaki illerden biri olarak, bu kararın bedelini iki kat ödüyor.

Çocukların okula, vatandaşların işe bu karanlıkta gitmeleri Türkiye’ye tasarruf filan sağlamaz. Sabah sabah ampulleri yaktırmak vatandaşın ruh sağlığını da olumsuz etkiliyor. Bu karanlıklarda çocukların sokağa çıkmaları, okula gitmeleri doğru değil.

Elektriğe yapılan katmerli zamlardan sonra vatandaş, zaten her yanan ampulü söndürüyor. Alınan kararın tasarruf için değil inat için sürdürüldüğünü biliyoruz. Tipik AKP mantığı ‘ben yaptım oldu’. Hayır, olmadı, olmayacak da. Siz karanlık seviyorsunuz diye vatandaş, sabahın kör karanlığında sokağa çıkmaya, işe okula gitmeye alışmayacak.

Yıllardır söylediğimiz, EYT gibi konularda hiçbir adım atmayan hatta çok sert konuşan AKP şimdi seçim korkuyla tam yol geri vitese atmış durumda. Umudumuz bu konuda da boş inatlarından vazgeçip vatandaşın sesini duymaları ve bir an önce yaz saati uygulamasının sürekliliğinden vazgeçmeleridir. Önümüzdeki seçimde bu kanlık sever zihniyeti de tarihin çöplüğüne hep beraber atacağız. Güneş ufuktan doğduğu zaman ampul söner, insanlar aydınlığın sıcaklığında okullarına, işlerine giderler.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.