DOLAR 32,4481 -0.13%
EURO 34,7983 -0.53%
ALTIN 2.442,890,29
BIST 9.942,422,32%
BITCOIN 20902871,19%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yaşlı kadının katil zanlıları oğlu ve komşuları

Yaşlı kadının katil zanlıları oğlu ve komşuları

ABONE OL
26 Mayıs 2020 19:06
Yaşlı kadının katil zanlıları oğlu ve komşuları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzunköprü’nün Kavakayazma Köyü’nde kaybolduktan 3 gün sonra cesedi bulunan yaşlı kadının ölümüyle ilgili olarak oğlu  ve iki komşusu cinayet zanlısı olarak tutuklandı. Katil zanlısı evlat ifadesinde, annesini kendisinin öldürmediğini komşunun eşinin öldürdüğünü söyledi. Suçlanan komşunun eşi ise cinayeti yaşlı kadının oğlunun miras nedeniyle işlediği yönünde ifade verdi.
Uzunköprü’nün Kavakayazma köyünde oturan Fatma Günay’dan, 3 gün önce evinden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Köylüler ve oğlunun da katıldığı arama çalışmaları sonuç vermeyince devreye jandarma ve AFAD ekipleri girdi. Yapılan aramalarda Günay’ın, köye yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki sazlıklar arasında cesedi bulundu. Jandarmanın yaptığı ilk incelemede yaşlı kadının boğazı kesilerek, öldürüldüğü anlaşıldı. Cinayet soruşturması başlatan jandarma ekipleri, ölümle ilgili olarak kadının oğlu Aykut Günay ile komşuları Ercüment A ve Jülide A.’yı gözaltına aldı. Şüpheliler, jandarma ekipleri tarafından tahkikat evrakı ile birlikte savcılığa sevk edildi. Üç zanlı Murat Günay ile Ercüment A ve Jülide A., çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

CİNAYETTE ‘MİRAS’ KUŞKUSU

Kavakayazma Köyü’ndeki evinden 3 gün önce çıktıktan sonra cesedi bulunan 61 yaşındaki Fatma Günay’ın katil zanlısı olarak tutuklanan oğlu Aykut Günay ile komşuları Ercüment A. ve Jülide A.’nın soruşturma aşamasında verdiği ifadeleri ortaya çıktı. Jandarmada ‘susma hakkı’nı kullanan ve soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına ifade veren katil zanlısı evlat Aykut Günay, kendisine yöneltilen suçlamayı kabul etmedi ve cinayeti komşusu Jülide A.’nın işlediğini söyledi.

Jülide A. ise ifadesinde, Aykut Günay’ın kendisini bıçak çekip, ölümle tehdit ettiğini, annesini isteği üzerine ormanlık bölgedeki sazlık alana götürdüğünü anlattı. Ormanlıkta Günay’ın beklediğini ve önlerine çıktığını anlatan Jülide A., “Aykut, annesinin başına defalarca taşla vurdu daha sonra da döner bıçağıyla boğazını kesti. Ben midem bulanınca yüzümü çevirdim. Sonra cesedi birlikte sürükleyerek attık ve birbirimizden ayrılıp köye geri döndük” dedi.

Ercüment A. da,  ifadesinde Aykut Günay’ın cinayeti miras için işlediğini söyledi. Bir süredir aynı evde kaldıklarını söyleyen Ercüment A., Günay’ın bir telefon görüşmesinde konuştuğu kişiye, “Senin için her şeyi yaparım. Seni seviyorum. Zaten tarlalar bana miras kalacak” dediğini duyduğunu söyleyip, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

(AA)/Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.