DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20659340,45%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Öz, Belediye Meclisi’nde engellilerin sesi olmak istiyor

Öz, Belediye Meclisi’nde engellilerin sesi olmak istiyor

Trakya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi ve bedensel engelli olan Kadir Berke Öz, İYİ Parti'den belediye meclis aday adaylığını duyurdu.

ABONE OL
23 Aralık 2023 13:49
Öz, Belediye Meclisi’nde engellilerin sesi olmak istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi ve bedensel engelli olan Kadir Berke Öz, İYİ Parti’den belediye meclis aday adaylığını duyurdu. Eşit şartlarda insanca yaşamak, toplumsal farkındalığı oluşturmak, engelli bireylerin toplumda yer almaları için gereken desteği sağlamak, engelli bireylerin haklarının korunmasını sağlamak ve sessizliğin sesi olmak için yola çıktığını belirten Kadir Berke Öz ” Benim elimden tutmayın, bana bir çift bacak, bir çift el ya da kol olmayın, sizden bana inanmanızı, eşit şartlarda bana destek olmanızı, bana bir şans tanımanızı istiyorum. Engelli olmak benim hatam değil ama engel olmak sizin hatanızdır” diye sözlerine yer verdi

“ENGELLİ BİREYLERİN TOPLUMDA EŞİT ŞARTLARDA İNSANCA YAŞAMASI İÇİN VAR GÜCÜMLE ÇALIŞACAĞIM”

Engelli bireylerin haklarının korunarak toplumda eşit şartlarda yaşaması ve beyinlerdeki engelli kırmak için aday adayı olduğunu söyleyen 21 yaşındaki Trakya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi ve İYİ Parti Edirne Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Kadir Berke Öz, “Engelleri aşacaksak birlikte başaracağız. Hayat yaşamaya değer ve ben “sessizliğin sesi” olmak için, eşit şartlarda, insanca yaşamak için, değer görmek için, beyindeki engelleri kırmak için bu yola çıktım. Engelli bireylerin toplumda yer almaları için gereken desteği sağlamak, engelleri aşılması için var gücümle çalışmak ve engelli bireylerin haklarının korunmasını sağlamak benim başta gelen görevlerim arasında olacaktır. Eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliğinin sağlanmasını, farklılıklara saygı gösterilmesini, mekansal erişim yanında, teknoloji ve bilgiye erişimin bizler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmeyi ve toplumsal farkındalığı oluşturmayı amaçlıyorum. Benim elimden tutmayın, bana bir çift bacak, bir çift el ya da kol olmayın, sizden bana inanmanızı, eşit şartlarda bana destek olmanızı ve bana bir şans tanımanızı istiyorum. Engelli olmak benim hatam değil ama engel olmak sizin hatanızdır” dedi.

“EVLADIMIZ SERHAT ŞEHRİ EDİRNE’DE ENGELLİLERİN SESİ OLACAK”

Kadir Berke Öz’ün Belediye meclis üyeliği aday adaylığına başvurmasından memnuniyet duyduğunu belirten İYİ Parti Edirne önceki dönem İl Başkanı Ekrem Demir de “Genel Başkanımıza yazmış olduğu mail ve atmış olduğu tweet ile Türkiye gündemine gelen engelli evladımız, Serhat Şehri Edirne’de tüm engellilerin, tüm sessizlerin sesi olacak. Kendisinin bu yolda başarılı olacağına gönülden inanıyorum. Allah yolunu açık etsin” şeklinde dile getirdi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.