DOLAR 32,2926 -0.6%
EURO 34,8373 -0.33%
ALTIN 2.411,02-0,47
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1858024-4,40%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özel Olimpiyatlar meşalesi Keşan’da yakıldı

Özel Olimpiyatlar meşalesi Keşan’da yakıldı

ABONE OL
4 Mayıs 2023 16:53
Özel Olimpiyatlar meşalesi Keşan’da yakıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi ve Özel Olimpiyatlar Türkiye iş birliğinde Özel eğitim gereksinimi olan bireyleri, yaşamın akışı içine çekerek, diğer bireylerle spor ve sosyal alanlarda bir araya getirmek amacıyla düzenlenen Keşan Belediyesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları, özel ve partner sporcuların katılımıyla gerçekleştirildi.

Keşan Atatürk Stadyumu Kapalı Spor Salonu’nda, saat 10.15 sıralarında başlan açılış törenine; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, TÖSSED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Tamer Oyguç, Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Çidal, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Vedat Çimen, sporcular ve veliler katıldı.

Açılış töreni; belediye bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından takımların seyircileri selamlamasıyla başladı.

Açılış töreninde konuşan Çidal, bölge oyunlarının Keşan’da düzenlenmesinde katkı sunan başta Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu olmak üzere herkese teşekkür etti.

“Keşan’da çok özel bir gün yaşıyor”

Spor salonunu dolduran vatandaşların alkış ve tezahüratları eşliğinde geçişini tamamlayan grupların arından konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, organizasyona ev sahipliği yapan Keşan’da çok özel bir günün yaşandığını vurgulayarak, “Bugün 19 Kasım’dan sonraki sevinç ve mutluluk günümüz.” dedi ve şunları söyledi: “Marmara Bölgesi Özel Olimpiyatlar diyoruz, demek ki Keşan, bu işi başaracak hale gelmiş. İlçe bazındaki Keşan’ın bu kabiliyete erişmesi noktasında bizi tercih eden federasyonumuz, yetkililerimiz ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Keşan bugün layık olmaya çalışacak, sizi bağrına basacak. Bugün aramızda deprem bölgesinden, Marmara Bölgesi’ne göç eden sporcu ve antrenörlerimiz de mevcut. Onları da kocaman alkışlıyoruz.”

Keşan Belediyesi’nin spor etkinliklerinde her zaman olduğu gibi öncü olmaya devam ettiğini ifade eden Helvacıoğlu, şunları söyledi: “KİSEV’in, gönüllülerimizin, Kaymakamlığımızın, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün, Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzün, Kültür Müdürlüğümüzün ve okullarımızın; kısacası herkesin çok emeği var. Bugün kalplerimiz başka türlü atıyor. Bu salonu bu kadar heyecanlı hiç görmemiştim; çünkü beni sağım solum çok sağlam bugün.”

“Gençlerimizin geleceğe umutla bakmasını sağlayacağız”

Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği ile birlikte çeşitli spor dallarında Marmara Bölge Olimpiyatlarını 150 özel sporcunun katılımıyla gerçekleştirdiklerinin altını çizen Mustafa Helvacıoğlu, “Olimpiyat tadında 13 grupta, 40 antrenör ve 60 gönüllümüz var. Karma basketbol ve futbol, yüzme, masa tenisi, atletizm, bocce kategorilerinde bugün Keşan’da kıyasıya bir yarış olacak. Gençlerimizin geleceğe umutla bakmasını sağlayacağız. Sosyalleşmelerine destek olacağız. Üreten mutlu bireyler olmaları için çaba sarf ediyoruz. Bu tür etkinlikler, bütün yerel yönetimlerin baş tacı görevi olması gerektiğini söylüyor ve destek vermeye de devam edeceğiz. Biz önümüzdeki sene de bu organizasyona talibiz. Biz hazırız. Keşan özel kardeşlerimizi misafir etmeye her zaman hazır. Sadece bugün değil her gün gelin. Her gün yanımızda olun; çünkü biz sizin elinizi asla bırakmayacağız. Bir yarış vardır, o yarışın bir sonucu ve kazananı olur. Bugünkü yarışmaların kazanını herkes olacak. Bugün sporcularımızın hepsi birinci olacak. Bizi bugün burada bir araya getiren Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği’nin samimiyetine ortak olduk. Onların heyecanına ortak olduk. Bugün Marmara’nın her yerinden gelen sprorcularımızla çok özel bir gün geçireceğiz. Olimpiyatlarımız hayırlı olsun.”

Konuşmaların ardından özel sporcular futbol, basketbol, atletizm, bocce dallarında hem eğlenerek hem de yarışarak madalya kazanmanın mutluluğunu yaşadı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.