DOLAR 32,4245 -0.2%
EURO 34,8703 -0.67%
ALTIN 2.439,170,13
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2074965-1,46%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pekcanlı, “Onarılması güç yaralar açacaktır”

Pekcanlı, “Onarılması güç yaralar açacaktır”

ABONE OL
28 Nisan 2021 11:30
Pekcanlı, “Onarılması güç yaralar açacaktır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 sözde Ermeni soykırım olayları ile ilgi açıklamasını kınadığını belirterek, “Bu açıklama Türkiye- ABD ilişkilerine olduğu kadar, Ermenistan Halkı ile Türkiye Halkı arasında bir uzlaşıya ulaşılmasına da olumsuz etki yapacak ve onarılması güç yaralar açacaktır” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 sözde Ermeni soykırım olayları ile ilgi açıklamasına tepkiler sürüyor. CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı da yaptığı açıklamada, “1915 olayları Türklerin ve Ermenilerin hafızasında büyük travmaya neden olan bir trajedi, bir felaket olarak iz bırakmıştır. Cumhuriyet Halk Partisinin görüşü olarak yaptığı açıklamada ABD Başkanı Joseph Biden’in 1915’te yaşanan acı olayları “soykırım” olarak nitelemesi büyük bir yanlış olarak tarihe geçmiştir” dedi.

Biden’in açıklamasının Türkiye- ABD ilişkilerine olduğu kadar, Ermenistan Halkı ile Türkiye Halkı arasında bir uzlaşıya ulaşılmasına da olumsuz etki yapacak ve onarılması güç yaralar açacağını belirten Pekcanlı şunları söyledi;

“1915 olayları Türklerin ve Ermenilerin hafızasında büyük travmaya neden olan bir trajedi, bir felaket olarak iz bırakmıştır. Bu travmanın giderilmesi bu tür açıklamalarla mümkün değildir. Özellikle diğer ülkelerin devlet yetkililerinin üzerine düşen, geçmişte yaşanan trajedi üzerinden yeni bir gerilime yol açmak değil, ortak acının yaralarının sarılmasına çalışmak olmalıydı. Bu açıklama ile bu fırsatta kaçırılmıştır.

Güney Kafkasya’da Azerbaycan ile Ermenistan arasında otuz yıldır süren Yukarı Karabağ sorununun çözüm aşamasına yaklaşıldığı Azerbaycan’ın işgal altında ki topraklarının kurtarıldığı ve bölgede Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan halkının barış, huzur, istikrar ve refah içinde geleceğe bakmaya hazırlandıkları bir sırada kullanılan sözde “ soykırım “ ifadesi bütün bu süreçlerin zedelenmesine yol açacaktır. Son zamanlarda Türkiye aleyhine yapılan açıklamalar ve ülkemiz aleyhine alınan kararlar AK Parti iktidarının basiretsiz dış politikasının Türkiye’ye getirdiği noktayı göstermesi bakımından ibret vericidir. Ülkemizi töhmet altında bırakan açıklamaları esefle karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.