DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2073572-1,10%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pekcanlı’dan AK Parti’ye kongre eleştirisi

Pekcanlı’dan AK Parti’ye kongre eleştirisi

ABONE OL
26 Mart 2021 10:55
Pekcanlı’dan AK Parti’ye kongre eleştirisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, AK Parti’nin önceki gün yaptığı kurultayın büyük bir tepki aldığını söyledi.

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, gazetecilere gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Koronavirüs nedeniyle dükkanlarını açamayan esnafların zor durumda olduğunu belirten Pekcanlı, “Edirne’de esnaf uzun süredir zor durumda, herkes çıkış yolu bekliyor. Özellikle renkle ilgili bir belirsizlik var. Çünkü kırmızı, turuncu, mavi, sarı gibi insanların buna da inancı kalmadı. Değişen bir şey yok. Sayılar artıyor ama diğer illerde önlem alınmayınca Edirne’deki esnaf da haklı olarak tepkisini dile getiriyor. Esnafımız bu tepkisini dile getirirken bakıyorsunuz esnafa örnek olması gereken, dünkü kurultayı izlediniz. AK Parti’nin kurultayında lebalep şeklinde salonların dolu olması, otobüslerle insanların akın akın oraya taşınması, hiçbir sosyal mesafe kurallarının uygulanmaması, söz konusu. Kurultay olur mu, olur bir sürü önlem alırsınız. Kurultayın dışında daha çok şova dönük bir görüntü izledim.  Dünden beri de Edirneli esnaftan özellikle çok telefon aldım. Bunu dile getirmemi istediler. 4-5 aydır hafta sonu kapalı, saat 21.00’den sonra yasak, kıraathaneler, lokantalar kapalı. Demek ki sadece buraları yasaklayarak bunun aksine artan vaka sayıları, demek ki beş aydır alınan önlemlerin dışında farklı şeyler yapmak gerekiyor. Yasaklarla bu iş çözülmüyor. Esnaf da insanlar da arayış içinde. Kongrenin bu şekilde yapılması çok büyük tepki aldı” şeklinde konuştu.

“BU PARTİ KİMSEYE KALMAYACAK”

CHP’den istifalar konusuna da değinen Pekcanlı, “CHP yaklaşık bir asırlık bir parti. Burada bir sürü insan geldi gitti ne rahmetli Ecevit’e kaldı ne Sayın Deniz Baykal, şu anda Allah şifa versin. Bu parti kimseye kalmayacak. İktidara yürüdüğümüz bu günlerde biz kendi düşüncemizle bile uyuşmayan diğer siyasi partilerle aynı safta olmaya çalışıyoruz. Biz diğer siyasi partilerle aynı kulvarda yürümeye çalışırken kendi içimizden bazı arkadaşların yeni bir oluşumla partiden ayrılmaları üzücü. Biz başka partilerle ittifak halindeyken bu arkadaşlarımızın gitmesi, seçimde bu partiler başarısız olursa onlar da başarısız olursa bu insanlara onlar anlatacak bunun sebebini. Biz CHP olarak sel gider kum kalır, CHP kimseye de kalmamıştır. 3-5 arkadaşımızın istifası bu partiyi sarsmaz. Ama üzülürüz” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.