DOLAR 32,3205 -0.13%
EURO 34,7658 -0.09%
ALTIN 2.388,99-0,31
BIST 10.265,930,56%
BITCOIN 19105941,15%
Edirne
18°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Pekcanlı’dan Tercan’a eleştiri

Pekcanlı’dan Tercan’a eleştiri

ABONE OL
4 Ekim 2022 10:52
Pekcanlı’dan Tercan’a eleştiri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan’ın partisine yönelik eleştirilerine tepki göstererek, Tercan’ı provokatörlük yapmakla suçladı.

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, düzenlediği basın toplantısında MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan’a yönelik eleştirilerde bulundu.

Tercan’ın “doğalgaz bulunmasına sevinmiyorlar” söylemine değinin Pekcanlı, Doğalgazdan konu açılmışken kömürün tonuna 250 lira, odunun tonuna 250 lira zam geldi. Bunlarla ilgili bir şeyler söylemeyi düşünüyor mu Zakir Başkan? Kendi partisinin hemen arka tarafı Ağaç Pazarı’nda oduncu kömürcü esnafımız var. Gelsin bir sabah gidelim bakalım oradan hep beraber. Gerçek gündem bu. Kış geliyor, odun, kömür alan vatandaşlarla konuşsun Zakir başkan” dedi.

“GELSİN ODUN KÖMÜR ALAN VATANDAŞLARLA KONUŞSUN ZAKİR BAŞKAN”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Tercan’ın bir siyasi partinin il başkanı olduğunu hatırlatarak, “Zakir Başkan zaten haftada bir periyodik olarak hazır bir metni basına yolluyor. CHP’yle ilgili bütün sıkıntılarını yazdırmaya çalışıyor. Zakir Başkan bir siyasi partinin il başkanı. Yani her söylediğini ciddiye almaya kalksam her hafta size açıklama yapmak zorunda kalacağım ama hakikaten bazen bardak taşıyor. Son açıklamasında ‘felaket tellalı CHP zihniyetini Allah iktidar nasip etmesin.’ Zaten yani sizin en büyük duanız bu. Bizim de en büyük duamız inşallah biz iktidara geliriz de neler yapacağımızı siz de görürsünüz.  İşte demiş bu haftaki açıklamasında taş üstüne taş koymamışız. Yani o taşın üstündeki bütün taşları aslında biz koyduk cumhuriyeti kurarak. Kendisi de Cumhuriyet rejiminin getirdiği il başkanlarından bir tanesi. Demokrasiye inanıyorsa oturduğu koltuğun hakkını vermek istiyorsa Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin Genel Başkanımız ilk kurucu genel başkanımız Atatürk’e de aslında saygısını belirtmesi lazım. İşte ‘doğalgaz bulunuyor, sevinmiyorlar’. Ana Muhalefet partisinin Edirne’de il başkanıyım. Doğalgaz bulunduğunda her Türk vatandaşı kadar ben de çok mutlu oldum. İnşallah tez zamanda hele şu kışın yaklaştığı günlerde bir an önce çıkarılır. Gün yüzüne çıkarılır ve Türk halkı kullanmaya başlar. Acaba Zakir Başkan doğalgazdan konu açılmışken kömürün tonuna 250 lira, odunun tonuna 250 lira zam geldi. Bunlarla ilgili bir şeyler söylemeyi düşünüyor mu? Ama kendi partisinin hemen arka tarafı Ağaç Pazarı’nda oduncu kömürcü esnafımız var. Gelsin bir sabah gidelim bakalım oradan. Hep beraber. Gerçek gündem bu. Kış geliyor. Odun, kömür alan vatandaşlarla konuşsun Zakir Başkan.

“ZAKİR BAŞKAN İL BAŞKANLIĞI’NDAN ZİYADE PROVOKATÖRLÜK YAPIYOR”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun daha önce insanları kışkırttığını şimdi de Tercan’ın bu hareketlerde bulunduğunu savunarak kendilerine iftira atıldığını vurgulayan Pekcanlı, “Yani biz ülkemizin menfaati anlamında olacak olan hiçbir şeye hayır demedik. Hatta geçtiğimiz gün Sayın Valimizin başkanlığında bir toplantı oldu. Kendisi hemen yanında oturuyordu. Çanakkale Köprüsü’yle ilgili Sayın Fatma Aksal’a da söyledim İyi ki de oldu köprü. Yani biz yapılanlara hayır diyen insan değiliz. Sadece işletilmesiyle alakalı ve ücretlendirmesiyle alakalı halkımızın çektiği ıstırabı dile getiriyoruz. Yoksa bu anlamda vatandaşımız için yapılanlara Cumhuriyet Halk Partisi’nin öyle bir muhalefeti olmadı. Bölücülerin, ayrılıkçıların, teröristlerin siyasi dayanağı yuvası olmuş Cumhuriyet Halk Partisi. Vallahi bizde hiç öyle bir şey olmadı ama iktidar olarak kendileriyle beraber hareket siyasi partiye bir bakıyorsunuz ki 15 Temmuz’da hep beraberdiler. Yani sırayla hepsini sayabilirim. İşte geçtiğimiz gün Mersin’de bizlere attıkları iftira ellerinde patladı. Zakir başkan il başkanlığından ziyade provokatörlük yapıyor. Başka hiçbir şey değil.  Daha önce bunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı. CHP İl Başkanlığını şehit cenazelerini almayın diye. İnsanları kışkırtmaktan başka bir şey değil. Bu siyaset değil. Bu Zakir Tercan’ın yaptığı sadece provokatörlük. Bu anlamda partimize attığı iftiralarla ilgili de kendisini uyarmak istiyorum.  Lütfen bu tarz açıklamalarla ilgili açıklama yaparken biraz daha yani seçtiği kelimelere özen göstersin” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.