DOLAR 32,5632 0.21%
EURO 34,9518 -0.09%
ALTIN 2.444,360,35
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20888980,00%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Perakende Yasası güncellenmeli talebi

Perakende Yasası güncellenmeli talebi

ABONE OL
28 Temmuz 2022 10:36
Perakende Yasası güncellenmeli talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, Perakende Ticaret Yasası’nda güncelleme beklediklerini söyledi.

Perakende Ticaret Yasasında yerel esnafın faydalanacağı şekilde çıkmadığını ve tekrar bir düzenleme beklediklerini kaydeden Başkan Süleyman Yaşagör, “Küçük esnafı rahatlatacak, Perakende Ticaret Yasası’nın tekrardan güncellenmesinden küçük esnafa bir nebze olsun nefes aldıracak kararlar alınır diye bekliyoruz” dedi.

“YEREL ESNAF, PERAKENDE TİCARET YASASININ TEKRAR GÜNCELLENMESİ BEKLENTİSİNDE”

Esnafın Perakende Ticaret Yasası bir güncelleme beklediğini dile getiren Yaşagör, “Perakende Ticaret Yasası’nın daha önceden gündeme geldiği şekilde halen esnaf olarak beklenti içindeyiz. Dolayısıyla perakende ticaret yasasında çıktığı günlerde bakkal esnafını ve küçük esnafı, yerel esnafı çok fazla faydalanacağı şekilde çıkmadı. Bunun tekrardan düzenleme yapılıp hem bakkal esnafı hem de diğer yerel esnafları, küçük esnaf faydalı olacak şekilde zincir marketlerinin satmış oldukları hem bazı çeşitlerin yerel esnaf tarafından satılması beklentisi içinde küçük esnaflarımız, hem de çalışma saatlerinde bir düzenleme yapılması beklentisi içindeyiz. Bunun da çalışma saatlerinde ki vurgumuzda kesinlikle orada çalışan kişilerin de sosyal haklarından dolayı çalışma saatlerinin uzun olduğundan bahsedilmekte. Onlar da zaten bu konuda çalışma saatlerinde bir düzenleme yapacaklarını söylemişlerdi. Biz bu beklenti içindeyiz. Küçük esnafı rahatlatacak, perakende ticaret yasasının tekrardan güncellenmesinden küçük esnafa bir nebze olsun nefes aldıracak kararlar alınır diye bekliyoruz. Yetkililer bu konuda çalışmalarını sürdürmeye devam etmeli ki küçük esnaf bir nebze olsun nefes almalı” diyerek sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.