DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2032946-2,30%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Piyango

ABONE OL
30 Mart 2023 14:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çoktan beri almıyorum ancak yılbaşı âdetlerindendir milli piyango bileti almak. Hatta okulda arkadaşlarla seri bilet alırdık. Medya röportajlarında “Ya büyük ikramiye size çıkarsa” sorulur, sokakta yürürken birden zengin olma ihtimaliyle karşılaşan insanların aklına çoğunlukla ev araba almak gibi dünyevi fikirler ya da dünyadaki açlığa son vermek, fakir fukaraya yardım etmek gibi ulvi düşünceler gelir. Parayı hemen o an harcayarak bitirmeleri gerekiyormuş hissine kapılırlar. İster istemez aynı soruyu kendime soruyorum, aynı cevaplardan başkası aklıma gelmiyor. Hayallerim fakir değil de para konusunda vizyonum dar. Paranın neler alabileceğini tahayyül edemiyorum. Sanırım bu yüzden asgari geçim şartlarında gelirim oldu. Hala yaprak hafifliğinde bir hayat yaşama imkânını paranın vermeyeceğine, çevremdekilerin sevgisiyle huzurlu rahat bir yaşantım olacağına inanıyorum. Gerçek sevgiyi bulma konusunda endişem, servetimi koruma konusunda korkum da yok böylece. Ama yanlış anlaşılmasın; bir lokma bir hırka felsefesini çok bencilce buluyorum. Bilinçli tüketici karakterimle uyuşmuyor. Sonsuz nimetlerden yararlanmamak yaradılışa ters, hep savunduğum üretime ket.

Haksız kazanç olmadıkça piyango çekilişlerine karşı değilim hatta severim. Bu yıl bana hangi piyangolar çıktı bir bakalım, bu arada siz de kendi ikramiyelerinizi sorgulayın…

Ufak tefek kazalar, hastalıklar olsa da piyangoda sağlık çıktı yani bunların üstesinden gelebildik. Tüm sağlık çalışanlarına güç, kuvvet, bilgi, yetenek diliyorum Toplumumuza büyük özveriyle hizmet ediyorlar, müteşekkirim. Onların şahsında her sağlık sorunumda danıştığım arkadaşım  Zerrin Yerinde Sezginer’e teşekkürler.

Kapıkomşu Emine-Yılmaz Gökçe dostlarımızın küçücük kızıydı, sevgi dolu yüreğiyle cıvıl cıvıl haliyle büyüdü de bizi ailece otelinde bile ağırladı. Yani piyangoda tatil çıktı. Her şeyi unutturan, dinlendiren, coşkuyla eğlendiren Alaçatı tatilimizin adresi Aslı-Kadir Çakay çiftine teşekkürler. Yeni yılı sağlıklı, sorunsuz, bereketli ve verdikleri enerji gibi pozitif geçirsinler.

Ziyaret eden, telefonla mesajla hal hatır soran vefalı dostlar çıktı piyangoda. Anılarda gezindik geleceğe umut yükledik. Pamuk yüreklerine sağlık, iyi insanlar biriksin onların da etraflarında.

Sergi gezme, güzel bir film izleme,lezzetli yemek yeme, yeni tarif bulma, kaliteli TSM dinleme, sınavda başarılı olan öğrencilerimle sevinçlerini paylaşma, tekneyle milli bayram coşkusu,… daha neler çıktı bu yıl piyangodan bana. Asıl büyük piyango 66 yıl önce böyle bir aileye doğmamla çıkmış, çekirdek ailemi kurma şansı veren eşim çocuklarım ve beni güzel aileleriyle akraba yapan damat/gelinler var bir de hayatımın piyangolarında.

Roma İmparatoru Marcus Aurelius,“Her sabah uyandığınızda ne kadar ayrıcalıklı bir varlık olduğunuzu düşünün. Yaşamak, nefes almak ve sevmek için” demiş. Yani her sağlıklı uyandığımız sabah piyangodan çıkmış bir gün armağan ediyor bize. Kullanmak, keyfini sürmek bize kalmış… 2023, yüzyılın piyangolarını getirsin size. “Ya çıkarsa” demeyin; gönlünüzce ikramiyeler çıkması için emek verin. Doğru yerlerde doğru insanlarla kullanın. Üzüntüler size teğet, sevinçler kiriş olsun. umutlarınız gerçek, gerçekleriniz mutluluk verici olsun. Esenlik  dileklerimle yeni yılınızı kutlarım.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.