DOLAR 32,5397 0.15%
EURO 34,9119 -0.26%
ALTIN 2.435,47-0,02
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2092915-0,35%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Promet, “Zam ayrım yapılmadan uygulanmalı”

Promet, “Zam ayrım yapılmadan uygulanmalı”

ABONE OL
3 Aralık 2021 11:21
Promet, “Zam ayrım yapılmadan uygulanmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hak-İş Konfederasyonu Edirne İl Başkanı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet, hekimlere yapılan zamma dikkat çekerek, zamdan tüm sağlık çalışanların faydalanması gerektiğini ve sağlık çalışanları arasında yapılan bu ayrımı kabul edemeyeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte yaptığı ve sadece doktorları kapsayan zam açıklaması diğer sağlık çalışanları tarafından büyük tepki ile karşılandı.

Hak-İş Konfederasyonu Edirne İl Başkanı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet, Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan tüm personel gibi sağlık işçilerinin de sağlık çalışanı olduğunu belirterek,  “Pandemi ile mücadelede izinsiz, karantinalı nöbetlerle her gün görevinin başında ülke için, millet için bu devlet için canını ortaya koyan sağlık emekçilerinin arasına zam nifakı sokulmamalıdır. Farklı zam uygulaması sağlık kurumlarında çalışma barışını yok eder” şeklinde ifadelerine yer verdi

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI ARASINDA YAPILAN BU AYRIMI KABUL EDEMEYİZ”

Pandeminin kahramanı olan sağlık işçilerinin de sağlık çalışanı olduğunu söyleyen Öz Sağlık-İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet, “Hekimlere yapılan zam elbette yerindedir, ama sağlık hizmetinin taşıyıcı kolonu sağlık işçisidir.  Yapılan açıklama ile sağlık çalışanları, doktorlar ve diğerleri şeklinde bir ayrıma tabi tutulmuştur. Sağlık çalışanları arasında yapılması planlanan farklı zam uygulaması sağlık kurumlarında çalışma barışını yok edecektir. Sağlık Bakanlığı’nda görev yapan sağlık işçileri adına yetkili sendika olan Öz Sağlık-İş olarak çalışanlar arasında yapılan bu ayrımı kabul edemeyiz. Pandemi ile mücadelede izinsiz, karantinalı nöbetlerle her gün görevinin başında ülke için, millet için bu devlet için canını ortaya koyan sağlık emekçilerinin arasına zam nifakı sokulmamalıdır.

“İŞÇİ MEMUR AYRIMI YAPILMADAN ZAMDAN TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARI FAYDALANMALIDIR”

Sağlık çalışanları arasında ayrım yapılmadan zam kararının uygulanmasını isteyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sağlık sisteminde emeklerin heba olmaması için çağrıda bulunan Promet, “Sağlık işçileri olarak böyle bir yanlıştan acilen dönülmesini istiyoruz. Yapılacak zamdan işçi-memur ayrımı da dahil olmak üzere hiçbir ayrıma gidilmeden bütün sağlık çalışanları faydalandırılmalıdır. Sağlık işçileri olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz; ayrımcı zam uygulamasıyla sağlık sisteminde sizin de büyük destek verdiğiniz yılların emeğinin heba edilmesine izin vermeyin” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.