DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 21036970,13%
Edirne

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

RESİM

ABONE OL
19 Mayıs 2022 12:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün 19 Mayıs. 103’üncü Gençlik bayramımız ve içimdeki genç coşuyor, Atamı ve o ilk adımcıları saygı minnet ve rahmetle anıyorum. Nedir/kimdir içime bu milli hisleri bu coşkuyu yerleştiren? Beni eğiten büyüklerim, öğretmenlerim hatta arkadaşlarım… Bu inanış bu vatana bağlanış umut ve mutluluğumu getiriyor.

Sabah Çalar Saat programını izliyorum, konuk Sinan Meydan… 19 Mayıs oluşumunu ve bizdeki heyecanın, milli duyguların kaynağını konuşuyorlar. Daha ilk algımızda fark ettiğimiz duvardaki resim diyorlar. Atatürk’ümüzün yakışıklı karizmatik fotoğrafı… O kadar haklılar ki, bir düşünüyorum da doğduğum ev dâhil yaşadığım tüm evlerde çerçeve içindeki poz değişti ama o asil yüz asla değişmedi. Ve her evimin en güzel köşesinde asılıydı. Geçmişe baktığımda artık emekli albay olan küçük kardeşimi o resim karşısında saygı duruşunda Atatürk’e şiir okurken görüyorum. Belki de TSK’ya onu yönelten vatan aşkı o resimde saklıdır.

Behçet Necatigil ne güzel dile getirmiş bendeki/bizdeki duyguları:

Her gün,

Enginlerden engin,

Yücelerden yüce

Bir duygu sarar bizi,

Bu sınıfa girince.

Şimdi hepsinin vatan sevdalısı olduğuna inandığım öğrencilerim gibi ben de sınıfa girince O’nun ve onun şahsında bu vatana emek verenlerin manevi huzurunda olmanın hem güveni hem de onlara layık olmak için gereğini yapmanın heyecanı ile günü geçirirdim. Atamız boşuna “bütün ümidim gençliktedir” demedi ya…

Tıpkı sınıftaki gibi,

Yapacağım bir işte

Bu resmindir rehberim

Kötülüğe uzanırsam

Çat kaşlarını,

Tutulsun ellerim.

Tıpkı sınıftaki gibi,

Bütün ömrüm boyunca

Yaptığım bir işte

İyi, doğru oldumsa

Sevincini belli et,

Gülümse!

Beylikdüzü Senfoni orkestrasını dinliyorum “bugüne nefes, yarına umuduz diyorlar.” Mustafa Özarslan ve Grup ÇIĞ müzikleri ile heyecanım katlanıyor, adeta 25 Kasım stadyumunda hissediyorum kendimi. Güneşin tenimde oluşturduğu renkli görüntüleri gururla taşıyarak defalarca usanmadan tekrarladığım hareketleri heyecanıma yenik düşmeden yani hatasız sergilemeye çalışıyorum. En güzel bayrak/Atatürk şiirlerini okuyorum… Şimdiyse Atamın resmi karşısına geçiyorum, bu yıl bir genç olarak neler yaptım rapor ediyorum gelecek planlarımı gözden geçiriyorum. Vatanım için daha bir hızlı çarpıyor kalbim.

Sporun insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinin henüz bilinmediği bir dönemde sporun önemine dikkat çeken Mustafa Kemal’in öngörüsüne sanırım herkes hayranlık duyuyordur. Aldığım feyz ile 10 yılı aşkın süre Herkes İçin Spor Edirne Temsilcisi olarak “Her işin başı sağlık, sağlığın sırrı her yaştan herkesin spor yapmasıdır” düsturuyla görev yaptım. Destek verenlere teşekkürlerimle.

Haydi, dağ başını duman almadan evinizin en güzel yerinde mi diye resmi gözden geçirin. Bir marş tutturun tozunu alırken. O ilkti deyin, çocuklarınız torunlarınız lider görsün; kahramanı olan uluslar hiçbir zaman yenik düşmezler.

Bağımsızlığımıza uzanan karanlık yolu aydınlatan mücadele meşalesinin yandığı bugün; Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.🇹🇷

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.