DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2053814-1,00%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saadet’in “Esnaf Kongresine” büyük ilgi!

Saadet’in “Esnaf Kongresine” büyük ilgi!

ABONE OL
13 Kasım 2021 22:00
Saadet’in “Esnaf Kongresine” büyük ilgi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi, daha önce kamuoyuna duyurduğu “Geçim İttifakı” çalışması kapsamındaki ilk kongresinde esnafın sorunlarını gündeme taşıdı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, “Kepenkleri kaldırmadan ekonomi kalkınmaz!” sloganıyla düzenlenen kongrede esnaf, sorunlarını anlattı.

81 ilden birçok sektörden esnafın katıldığı kongrede sorunlar ele alındı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve  ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus’un hazır bulunduğu “ Esnaf Kongresi”nde birçok sektörde faaliyet gösteren esnaf, kendi sorunlarını aktardı. Av. Sinan Tekin, Online olarak düzenlenen kongreye Edirne’den de çok sayıda esnafın katıldığını kaydetti.

“YARDIM, BORÇ İLE OLMAZ”

Esnaf Kongresi’ne katılan katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, her sektörün derdinin birbirinden farklı olduğunu belirterek, verilen yardımların yeterli olmadığını vurguladı. Karamollaoğlu, “Yardım denilen şey, borçlu olana banka yolu gösteriliyor. Bu destek değil ki. Devlete olan borcunuzu erteleyelim, sonra ödersiniz. Bunları destek olarak algılamak yanlış bir metot. Bugün elbette ödeyemeyeceğiniz bir vergiyi ötelemek kesin bir destek değil, sadece problemi ötelemek olur” diye konuştu.

“KLASİK EKONOMİ DÜŞÜNCELERİ DEĞİŞMELİ”                                                                                

Karamollaoğlu, pandemi döneminde klasik ekonomi anlayışları ile bir çözüm bulunamayacağının altını çizerken, “Pandemi bütün dünyayı etkileyen bir durum. Ancak bu tip bir durumda çözüm üretirken klasik ekonomik anlayışlar ile çözüm bulunamaz. Bu anlamda alınan destek kararları da derde derman olmaz. Bambaşka bir ekonomik anlayış ile hareket edilmelidir. ABD, Avrupa bunu terk etti. Peki, onlar yapıyorken biz neden yapamıyoruz? Ekonomi mantığının farklı bir baza oturtulmasına ihtiyaç var. Yaklaşım değişmeli” dedi.

“DEVLET, ESNAFIN AYAKTA DURMASI İÇİN POLİTİKALAR GELİŞTİRMELİ”                                    

Esnafın ekonominin bel kemiği olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, “Siz ayakta duruyorsanız ekonomi ayakta duruyor demektir. Devlet de sizin ayakta durabilmeniz için politikalar geliştirmeli. Eğer sizin yaşadığınız problemleri başka ülkede bir esnaf çekmiyorsa o zaman biz bir şeyleri yanlış hesap ediyoruz anlamına” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN 6’DA 1’İ ESNAF

Esnaf Kongresi’ne katılarak esnafın durumunu anlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tüm dünyada yaşanan pandemi ile esnaf ve sanatkârların zor durumda kaldığının altını çizerek, “En önemli esnaf ve zanaatkârın ekonomiye katkısı çok önemli. Ülkenin altıda bir nüfusuna sahip. Dünyanın her yerinde salgınla mücadele ediliyor. Bu durumda da esnafın mağduriyeti katbekat arttı. Dünyanın her yerinde esnaf bir planlama ile açılır. Pandemi sürecinde esnafa verilecek destekler yeterli değildi” dedi.

“GÜNÜBİRLİK ADIMLAR DEĞİL, TAMAMEN KESİN ADIMLAR ATILMALI” 

Esnafa verilen desteklerin devamlı ve kapsamlı olması için çalışmaların yapılması gerektiğini belirten Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus ise, “Aksiyon almamız lazım. İşçiler, memurlar harekete geçiyor. Esnaflar da kanunun ve hukukun sınırları içinde seslerini duyurmalıdır. Esnafa bire bir katkıları olan işçilerin, memurların, emeklilerin, çiftçiler ile de bir arada olmalı. Çünkü tüm bunlar birbiri ile ilişki içinde. Günübirlik adımlar atmak yerine geleceği esas alan geniş kapsamlı bir yol haritası çizilmeli” diye konuştu.

Edirne’den de yoğun bir esnaf katılımıyla gerçekleşen programda çeşitli sahalarda hizmet veren esnaflar şikâyet ve sorunlarını dile getirdiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.