DOLAR 32,5921 0.32%
EURO 35,0401 0.18%
ALTIN 2.459,400,96
BIST 9.865,211,53%
BITCOIN 20999060,86%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saadet’ten ‘Basın Emekçileri Buluşması’

Saadet’ten ‘Basın Emekçileri Buluşması’

ABONE OL
16 Ocak 2023 11:29
Saadet’ten ‘Basın Emekçileri Buluşması’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Başkanlığı tarafından, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, ‘Basın Emekçileri Buluşması’ programı yapıldı.

Karaağaç Yolu üzerindeki bir tesiste gerçekleştirilen programa, Saadet Partili yöneticiler ve ilimizde görev yapan basın mensupları katıldı.

Burada bir konuşma gerçekleştiren Saadet Partisi Edirne İl Teşkilatı Tanıtma Başkanı Selim Kaya, gazeteciler gününü kutlayarak, “Doğru, ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışıyla zor şartlarda fedakarca görev yapan değerli basın mensuplarımıza başarılarla dolu bir meslek yaşamı diliyorum. Toplumu doğru bilgilendirme görevini yürüten gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz. Türkiye’nin kültürel zenginliğini yansıtan medyası ne kadar etkin ve yaygın olursa ve sesi ne kadar güçlü çıkarsa demokrasimiz de o derece güçlü olacaktır. Bununla birlikte milletimizin talep ve beklentileri de o derece hükümete ve devlete yansıyacaktır. Dolayısıyla medya ve özellikle gazeteciler size, sizle sessiz çoğunluğun sesi olmaya devam ettikçe demokrasimiz güçlenmeye devam edecektir” dedi.

“GAZETECİLİK MESLEĞİ, KAMUOYU İLE YÖNETİCİLER ARASINDA BİR KÖPRÜ”

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin’de basının, kamuoyu ve yöneticiler arasında köprü vazifesi kurduğunu belirterek, “Toplumun ilkel, adil, objektif ve anında bilgilendirilmesi için görevlerini fedakarca yerine getirmek gayretiyle emek sarf eden tüm gazetecilerin gününü kutluyorum” dedi.

Basının, sansüre, baskıya, şiddete ve haksız muamelelere maruz kalmasının kabul edilemez olduğuna vurgu yapan Tekin, şunları söyledi; “Basın yayın organları içerisinde muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışanına haber peşinde koşan kamuoyunun doğru, ilkeli, adil, objektif ve anında bilgilendirilmesi için görevlerini fedakarca yerine getirme gayretiyle emek sarf eden tüm gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Basın kamuoyuyla, yöneticiler arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Siyasilerin denetlenebilir olması açısından basın çok mühim bir vazife üstlenmektedir.

“BASIN, SANSÜRE, BASKIYA, ŞİDDETE VE HAKSIZ MUAMELELERE MARUZ KALIRSA, HALK, DOĞRU VE İLKELİ BİR HABERE ULAŞAMAZ”

Bu minvalde tüm basın çalışanlarının bu değerli mesleğin icrasında herhangi bir çıkar gözetmeksizin temel hak ve hürriyetlerin korunmasına, ilkeli habercilikte özel yaşamın mahremiyetine ve hukukun evrensel ilkelerine hassasiyet ile yaklaşarak görevlerini en objektif biçimde yerine getirmeleri mesleklerine yakışır bir duruştur. Bu hassasiyetleri gözeterek çalışan bütün basın çalışanlarımız en büyük takdire şayandır. Bağımsız bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri özgür, bağımsız ve ilkeli bir basın anlayışıdır. Basın kuruluşlarının ve mensuplarının bazı durumlarda sansüre, baskıya, şiddete ve haksız muamelelere maruz kalması kabul edilemez. Basın sektörü bu tarz yıldırma politikalarına maruz bırakılmamalıdır. Aksi takdirde basın çalışanları düşüncelerini özgürce ifade etmekten sakınacak, halkın doğru ve ilkeli habere ulaşması mümkün olmayacaktır. Ambargolar, kısıtlamalar basın çalışanları üzerinden kaldırılmalı ve düşünmek, eleştirmek suç olmaktan çıkarılması gerekmektedir. Ülkemizin sorunlarını ve bilgi akışını en doğru ve objektif bir şekilde yetkililere, kamuoyuna yansıtmaya çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, dürüstlüğün, ifade ve basın özgürlüğünün hakim olduğu bir çalışma hayatı diliyoruz hepinize.

“MASA BAŞINDA DA SAHADA DA AKTİF BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”

Yeni bir yılın arifesindeyiz. Seçimler için en fazla 6 ay gibi bir zaman dilimi kaldı. Saadet Partisi olarak çalışmalarımıza daha da hız verdik. Son hazırlıklarımızı da gözden geçiriyoruz. Aynı zamanda hem masa başında hem de sahada aktif bir şekilde çalışıyoruz. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, Saadet Partisi kadroları olarak biz Ruhen ve fiziken seçimlere de iktidara da hazırız” dedi.

“BU ÜLKEDE KOLAYCILIK VAR, EMEK VEREREK GELEMEYECEĞİ YERLERE, DÜZ KONTAK YAPARAK MİLLETİN ÖNÜNE GEÇMEK VAR”

Daha sonra konuşan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Mustafa İriş de, gazetecilerin gününü kutlayarak, başladığı konuşmasında şunları söyledi;

“Siyaset günübirlik hesapların basit rant arzularının ihtiraslarının çarçur edileceği tahrumar edileceği bir alan değil. Burası bir eğlence alanı değil. Siyaset ter dökme alanı, siyaset emek verme alanı ve buna gönüllü olarak katılırsanız onun bir karşılığı var. Siyaset hiçbir alana benzemiyor. Ne sanata ne ticarete benziyor. Hiçbirine benzemiyor. Bu çok büyük fedakarlık gerektiren hakikaten çok çile gerektiren bir iş. Ama bir problemimiz daha var. Bu ülkede kolay yoldan bir yere varmak, kolay yoldan köşeyi dönmek, kolay yoldan daha zengin olabilmek için alın teriyle terleyerek, emek vererek gelemeyeceği yerlere düz kontak yaparak milletin önüne geçmek. Hikaye bu. Bu doğru değil ki kardeşim. Zengin olmak istiyorsan tüccarlık yap, ihracat yap, tarım yap, alışveriş yap. Ne yaparsan yap. Burası zengin olma kapısı değil. Siyasete iki ceketle giriyorsan iki tane eskimiş ceketle çıkabiliyorsan ancak o zaman siyaset doğru yapılmış olur. Böyle olmuyor burada. Parti ayrımı yapmıyorum. Milletin 50 yıllık geleceğini konuşuyorum arkadaşlar. Onun için toplumumuzu halkımızı uyarmamız lazım” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.