DOLAR 32,4596 -0.1%
EURO 34,7447 -0.67%
ALTIN 2.437,660,07
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2068477-0,81%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saadet’ten “Geçim İttifakı” kampanyası

Saadet’ten “Geçim İttifakı” kampanyası

ABONE OL
13 Kasım 2021 22:32
Saadet’ten “Geçim İttifakı” kampanyası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi’nin yurt genelinde başlattığı “Geçim İttifakı” kampanyası Edirne’nin ilçelerinde de çeşitli etkinliklerle yürütülüyor.

Geçtiğimi hafta, Saadet Partisi Lalapaşa ve Süloğlu ilçe teşkilatlarının çarşı merkezlerinde açtıkları “Geçim İttifakı” stantları, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi gördü. Stantları ziyaret eden vatandaşlarımız, “Fiyat artışları nedeniyle yaşadığımız geçim sıkıntısı her geçen gün daha da büyüyor. Gelen zamlara yetişemiyoruz. Hayat pahalı zamlar ağır! Geçinemiyoruz. Gelir dağılımı adaletsiz, Mutlu ve huzurlu yaşamak bizim de hakkımız” diyerek içinde bulundukları durumu dile getirdiler.

İl Başkanı Av. Sinan Tekin ve İl Yönetim Kurulu üyelerinin de iştiraki ile Lalapaşa ve Süloğlu İlçe merkezlerindeki esnaf ve Pazar yeri ziyaretleri yapıldı.  Daha sonra Lalapaşa”nın 25, Süloğlu”nun 10 köyü tek tek ziyaret edilerek çiftçi ve üreticilerle birebir görüşmelerde bulunarak sorunları dinlendi.

Av. Sinan Tekin, Köylerde yapılan inceleme ve görüşmelerde çiftçi ve üreticilerin durumunu şöyle özetledi; “Bir yıl emek verip ürün yetiştiriyoruz, alın terimizin karşılığını alamıyoruz. Mazot, gübre, ilaç, tohumluk… gibi girdilerdeki fiyat artışları ürünlerimize yapılan fiyat artışlarının çok üzerinde seyrediyor. Masraflarımızı karşılayamıyoruz. Bankalara borçlanarak üretim yapmaya çalışıyoruz. Çiftçinin yanında olması gereken ‘Tarım Kredi Kooperatifleri’ ve ‘Ziraat Bankası’ gibi çiftçi kuruluşları bize normal kredi faizlerini uygulayarak kredi veriyorlar. Üreticiye faizsiz kredi uygulanmalıdır” şeklinde ifade ettiler.

Av. Tekin, Ürün desteklerinin çok yetersiz kaldığına vurgu yapan üreticiler; “mesela geçtiğimiz günlerde açıklanan süt fiyatları biz üreticileri hayal kırıklığına uğrattı. Yem fiyatlarının ikiye katlandığı bir dönemde bu işin altından nasıl kalkacağız? Girdi fiyatlarına göre süt litre fiyatı en az 4 lira olmalıdır. Ya da yem fiyatlarında destekleme yapılarak fiyatlar düşürülerek denge sağlanmalıdır” talebinde bulundular.

“Hepimizin gündemi geçim derdi” konulu çalışmayı önümüzdeki günlerde diğer ilçeler ve il Merkezinde de gerçekleştireceklerini kaydeden Av. Sinan Tekin, “Saadet Partisi olarak bu çalışmalarımız halkımızı;  Doğru, İyi, Güzel, Faydalı ve Adil olanda birleştirmek, buluşturmak, böylece ülkeyi yönetenleri de uyarmaktır” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.