DOLAR 32,4675 -0.07%
EURO 34,7362 -0.7%
ALTIN 2.435,21-0,03
BIST 9.894,641,83%
BITCOIN 20793560,92%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Saros FSRU için bu ısrar neden?”

“Saros FSRU için bu ısrar neden?”

ABONE OL
5 Kasım 2020 10:21
“Saros FSRU için bu ısrar neden?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, fay hattına yakın olan ve ÇED olumsuz kararına rağmen Saros Körfezi’nde yapılmak istenen Likit Doğalgaz Taşıma Yükleme Limanı’na (FSRU) tepki göstererek, “Bu ısrar neden” diye sordu.

TBMM Genel Kurulunda söz alan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, depremleri önleme ya da önceden kesin olarak zamanının bilme olanağının olmadığını belirterek, “Ama bugünkü teknolojimizle olası depremlere karşı önlem alarak zararı ve kayıpları en aza indirebiliriz. Bunu yapmak içinde doğa ile kavga etmeyen doğayı ranta kurban etmeyen bir iktidar gerekli. Oysaki AKP için rant, varoluş nedenidir. AKP gölgesinden yararlanamadığı ağacı kesmek için bir dakika bile düşünmez. Yararlanmak dediysek bu vatandaşın yararıdır, yurttaşın değil. Böyle olunca da felaketler, acılar kaçınılmaz oluyor” dedi.

İzmir depreminde yıkılan binaların tarım alanlarına yapıldığını belirten Gaytancıoğlu, “Tarım alanları, doğa talan ediliyor. Kanunlara rağmen doğayı katlediyorsunuz. Seçim bölgem Edirne’de Saros Körfezi’ni yok etmek için kanunları bile hiçe sayıyorsunuz. Fay Hattı 7 km uzağında. Olumsuz ÇED Raporuna rağmen FSRU Doğalgaz Limanı yapmaya çalışıyorsunuz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.