DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20666060,91%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sedefçi, “Edirnespor’a verilen destek halkın parasıdır”

Sedefçi, “Edirnespor’a verilen destek halkın parasıdır”

İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi, Edirnespor'a aktarılan desteğin siyasi amaçlarla kullanılmasını eleştirdi. Sedefçi, devletin ve halkın parasıyla yapılan desteğin siyasi reklam malzemesi yapılmaması gerektiğini vurguladı.

ABONE OL
4 Mart 2024 18:11
Sedefçi, “Edirnespor’a verilen destek halkın parasıdır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi, Edirnespor’a aktarılan desteğin siyasi amaçlarla kullanılmasını eleştirdi. Sedefçi, devletin ve halkın parasıyla yapılan desteğin siyasi reklam malzemesi yapılmaması gerektiğini vurguladı.

İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi, partisinin il başkanlığında İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın ve İl Başkanı Alpay Alpagut Engin ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

“EDİRNESPOR’A VERİLEN MADDİ DESTEK DEVLETİN, HALKIN PARASI”

İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi, Edirnespor kulübüne aktarılan maddi desteğin AK Parti Belediye Başkan Adayı tarafından aktarıldığı yönünde lanse edilmesini eleştirerek, “Hiç unutmam, 93’lü yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’den Bugün parası tam 1 milyar lira para almıştım. Ve 1 milyar lira parayı ben hiçbir tören, hiçbir reklam vermeden, kimse ruhu duymadan Edirne Spor Kulübü’ne aktarmıştım. Ve son yıllarda oluyor baktığımda Edirnespor’a destek olanlar yine belli kurumlar. Bu kurumların başında Edirne Belediye Başkanlığı geliyor. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan kardeşimiz tam 28 milyon lira katkı yapmış. Ama onun da bunun reklamını yaptığını duymadım. Valilikten alınan, halkın vergilerinden alınan paraların 4 milyon lirası Edirnespor’a aktarıldı” dedi.

“YÜZDE 45’LE SEÇİMİ KAZANACAĞIM”

Kendisine sorulan tahmini oy oranına yüzde 45 alacaklarını belirten Hamdi Sedefçi, seçimi net kazanacağını savundu.

“MİLLET BAHÇESİ SARAYİÇİ’Nİ YAPILMALI”

Stadyum için dönemin TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile görüştüklerini belirten Hamdi Sedefçi, “Hükümetin Söğütlük’te mahkemelik durumu vardı. Tekrar gündeme getirilmek isteniyor bilgisi geldi. Eğer hükümet Millet Bahçesi yamak istiyorsa Söğütlük’ü bırakıp Sarayiçi’ni Millet Bahçesi yapmalılar. Stadyum konusunda Vali Bey ile görüştük. 25 Kasım Stadı’nın olduğu yere meydan projesi için destek verdiğimi ilettim. Ayrıca Saraçlar Caddesi’nde tramvay projesi Edirne Halkından yana projeye destekler birlikte yaparız diye söyledim” dedi.

“DEVLETİN MAKAMI HER SİYASİ PARTİYE EŞİT OLMALI”

İYİ Parti Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın ise devletin kurumlarının tüm siyasi partilere eşit mesafede olması gerektiğini ve “Devletin makamı her siyasi partiye eşit olmalıdır, aksi halde sorunlar çıkabilir” diyerek devletin tarafsızlığının önemine dikkat çekti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.