DOLAR 32,4551 -0.11%
EURO 34,7458 -0.67%
ALTIN 2.436,800,04
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2063202-1,30%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şimşek, “Göçmen krizi ile karşı karşıyayız”

Şimşek, “Göçmen krizi ile karşı karşıyayız”

ABONE OL
22 Nisan 2022 10:06
Şimşek, “Göçmen krizi ile karşı karşıyayız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne 21’inci Dönem Milletvekili Şadan Şimşek, Ülkemizin bir taraftan ekonomik kriz, işsizlik ve geçim sıkıntısı yaşarken, diğer taraftan ise ileride çok büyük demografik ve üniter devlet yapımızı sıkıntıya sokacak göçmen krizi ile karşı karşıya kaldığını belirterek, “İktidarı, Muhalefeti, Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, meslek odaları hep birlikte bu gidişe şimdi dur diyelim. Çözüm bulalım. Yarın çok geç olur… Acilen önlemlerimizi alalım. Artık Söylemleri bırakıp, Eylem planlarının kamuoyuna açıklamak gerektiğine inanıyorum” dedi.

21’inci Dönem Edirne Milletvekili Şadan Şimşek, yaptığı açıklamada, Ülkemizde gelecek kaygısı olan, ülkesini, halkını seven herkesin sorduğu başta Suriye olmak üzere, ülkemizde bulunan sığınmacıların sonunun ne olacağı olduğunu belirtti.

Şimşek, bazı illerin Belediye Başkanlarının sığınmacılar konusunda kaygılarını ve endişelerini dile getirmekte olduğunu belirterek, “Suriyeli sayısının Türk nüfusunun geçtiği ilçelerimizden bahsetmektedir. Basından kısmi olarak haberlerde izlediğimizde ise iç huzurumuzu ve güvenliğimizi tehdit eder boyuttadır” dedi.

Şimşek, “Nihayet ülkemizi yönetenler söylemlerinde bunu dile getirmeye başladılar. İnşallah samimi olarak söylemde kalmayıp, eyleme dönüştürüp gereğini yaparlar. Daha öncekiler gibi sözde kalmaz. Misafirliğinde geri dönüş zamanı vardır. Geri gönderilmesi ile ilgili eylem planlarını hazırlayalım. Vergisini ödeyen kendi yurttaşımızdan daha fazla sefa içinde geçimlerini sağlayarak, sağlık, eğitimlerinden maddi karşılıksız yararlanmaktadır. Bu harcamalar bütçemizden karşılanmaktadır. Böyle giderse kendi ülkemizde yabancı durumuna düşeceğiz” dedi.

Ülkemizin bir taraftan ekonomik kriz, işsizlik ve geçim sıkıntısı yaşarken, diğer taraftan ise ileride çok büyük demografik ve üniter devlet yapımızı sıkıntıya sokacak göçmen krizi ile karşı karşıya olduğunu belirten Şimşek, “Bilindiği gibi, tamamen insani duygularımızla ülkemize kabul ettiğimiz, bugün gidecek, yarın gidecek diye umut ettiğimiz göçmenler gelinen noktada yerleşik düzen almışlardır. Aksi halde Ülkemizin demografik yapısı ve ekonomik bütçesi buna kaldıramayacağı aşikardır. Cumhurbaşkanımızın 2018 yılında yapmış olduğu açıklamalarda Suriye’den gelen Göçmenlere 40 milyar dolar harcandığını belirtmektedir. 2022 yılına geldiğimizde bu rakam artmıştır. 10 yıldır misafir ettiğimiz Göçmenlere harcanan para ekonomide, tarımda, kültürel ve sosyal alanlarda kullanılsa idi. Bugün dışa bağımlı bir ekonomimiz ve işsizliğimiz bu kadar olmaz, ekonomik kriz alım gücümüz azaltmaz, enflasyon olmaz, döviz artmazdı” dedi.

Ülkemizde Irak ile başlayan, Suriye ile devam eden, şimdi ise Afganistan’dan gelen göçmenler ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Şimşek, şunları söyledi;

“İnsani olarak başlayan misafirlik anlayışı, ülke güvenliğini tehdit eder boyuta gelmiş, yerleşik düzen halini almıştır. Ülkemizde kayıtlı ve kayıtlı olmayan göçmen sayısı yaklaşık 13 milyon civarına gelmiştir. Bu göçmenlerin barınma, yeme, içme, sağlık, eğitim vb. gibi giderleri bütçeden karşılanmaktadır. Ülkemizde var olan ekonomik, işsizlik ve geçim sıkıntısının üzerine daha fazla yük gelmesine neden olmaktadır. Ülkemizde mevcut olan işsizliğe, göçmenlerinde sosyal güvencesiz iş yerlerinde çalıştırılması ile geçim sıkıntısı her geçen gün artmaktadır. Göçmenlerin işyerlerinde kayıt dışı çalışmalarından kaynaklı; Sosyal Güvenlik Sistemimizde sağlık harcamalarını, emekli maaşlarını karşılamakta zorlanmaktadır. TBMM çatısında görev yapmış, Ülkemin sakini değil sahibi olarak seslenmek istiyorum; İktidarı, Muhalefeti, Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, meslek odaları hep birlikte bu gidişe şimdi dur diyelim. Çözüm bulalım. Yarın çok geç olur… Acilen önlemlerimizi alalım. Artık Söylemleri bırakıp, Eylem planlarının kamuoyuna açıklamak gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.